Çadır kentteki yangın

Çadır kentteki yangın -Ceylanpınarda, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırda çıkan yangında ağır yaralanan çocuklardan 2si daha hayatını kaybetti


ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınarda, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırda çıkan yangında ağır yaralanan çocuklardan 2si daha hayatını kaybetti.
     Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocuklardan Halid (7) ile Fatma Şon (8), yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
     Kardeşlerden birinin tedavisine sevk edildiği Malatyada devam edildiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
    
     -Anne babanın haberi yok
    
     Çocukların amcası Abdullah el-Şon, yeğenlerinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Anne ve babanın birkaç gün önce ölen 2 kardeşin cenazesini toprağa vermek üzere Suriyenin Halep kentine gittiğini anlatan el-Şon, ailenin diğer çocukların öldüğünden haberdar olmadığını ifade etti.
     El-Şon şunları kaydetti:
     İnşallah şehit sayılırlar. Cenazelerimizi Suriyeye gönderdik. Bugün Fatmayı ziyaret etmek için gelmiştim, bana öldüğünü söylediler. Allah bize sabır verir inşallah. Anne ve babasına bugün haber vereceğim. Dileğimiz Beşşar Esedin bir an önce gitmesi. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Herşeye rağmen buna da şükürler olsun.
     Ceylanpınarda 23 Aralıkta Suriyelilerin barındığı çadırda çıkan yangında 5i ağır, 6 çocuk yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Mahmud ve İbrahim Şon hayatını kaybetmişti.
     Dünden bu yana Halid (7) ve Fatma Şon kardeşlerin yaşamını yitirmesi üzerine olayda ölen çocukların sayısı 4e yükseldi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadır kentteki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER