Çadır kentteki Suriyelilere et fişi

Çadır kentteki Suriyelilere et fişi -Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilere et fişi dağıtıldı


HATAY (A.A) - Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilere Kurban Bayramı nedeniyle et fişi dağıtıldı.
     Bayramı ülkelerinden, evlerinden ve akrabalarından uzakta geçirmenin hüznünü yaşayan Suriyeliler, kendilerine sunulan hizmetlerle teselli buluyor.
     Toplam 5 bin 500 kişinin kaldığı Yayladağı ilçesindeki çadır kentte, Suriyelilere Yayladağı Kaymakamlığı tarafından bayram arefesinde kişi başı 250şer gramlık et fişi dağıtıldı.
     Fişlerle ilçedeki kasaplardan istedikleri türde et alan Suriyeliler, Kurban Bayramında da kendilerini yalnız bırakmayan Türkiyeye teşekkür etti.
     Üç ay önce, Suriyenin Lazkiye kentine bağlı Sallur köyünden gelen Türkmen Muhammed Hammuşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle birlikte Türkiyede ilk Kurban Bayramını geçirecek olduklarını belirtti.
     Dört kişilik ailesi olduğunu ve 1 kilogramlık et fişi aldığını ifade eden Hammuşi, Burada kurban kesecek durumumuz yoktu. Et ihtiyacımız da arefe gününden karşılandı. Allah Türkiyeye güç, kuvvet versin. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğandan Allah razı olsun dedi.
     İdlip kentine bağlı Cisreş Şugur ilçesinden beş çocuğuyla birlikte Türkiyeye gelen Samara Layeli de, Kurban Bayramı nedeniyle kendilerine verilen fişler sayesinde istedikleri kasaptan istedikleri şekilde etlerini alabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Ülkelerinden uzakta bayram geçirdikleri için hüzünlü olduklarını vurgulayan Layeli, çocuklarının bayramda et yiyebilecek olmasına sevindiğini belirterek, uygulamadan dolayı yetkililere teşekkür etti.
     Bir yılı aşkın süredir Türkiyede olduğunu ve evinden uzakta bayram geçirmenin çok zor geldiğini dile getiren Zuleyda Sarab ise Türkiyeden çok memnunuz. Her türlü ihtiyacımızın yanında bayramda da etimizi verdi. Ama biz bayramları bayram gibi yaşayamıyoruz. Beşşar Esed gitmeden de bizim bayramımız olmayacak diye konuştu.
    
     -Kasaplar da uygulamadan memnun-
    
     Alışveriş yapmak ve etlerini almak için ilçedeki kasaplara giden Suriyeliler nedeniyle ilçede hareketlilik yaşanıyor.
     İlçede 30 yıldır kasaplık yaptığını belirten Mehmet Ergüder, kaymakamlık tarafından dağıtılan et fişleri sayesinde siparişlere yetişmekte zorlandıklarını, ancak bu durumdan şikayetçi olmadıklarını kaydetti.
     Suriyelilerin iş yerlerini hareketlendirdiğini ifade eden kasap İhsan Gençtürk ise, Suriyelilerin genellikle koyun etinden kıymayı tercih ettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çadır kentteki Suriyelilere et fişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER