Çadır kentin şair ruhlu sakini

Çadır kentin şair ruhlu sakini -Ülkesindeki zulmü ve yaşadıklarını dizelere döken Suriyeli şair Musa, çadırda yazdığı şiirlerle kitap çıkarmaya hazırlanıyor


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan, Suriyeli Türkmen Ali Molla Musa, zulmü, yaşadıklarını ve özlemini dizelere dökerek yazdığı şiirlerle kitap çıkarmaya hazırlanıyor.
     Yaklaşık 4 ay önce Suriyenin Bayır-Bucak bölgesi Gebere köyünden kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kalan Musa (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını, ancak yaşanan olayların ardından Türkiyeye gelmek zorunda kaldığını söyledi.
     Suriyede şiirlerini gözaltına alınma korkusuyla gizli gizli yazdığını, ancak buna rağmen yazmaktan vazgeçmediğini ifade eden Musa, şiir serüvenini çadır kentte de sürdürdüğünü kaydetti.
     Boş zamanlarında şiir yazarak rahatladığını, bugüne kadar ülkesindeki zulmü ve yönetimi eleştiren şiirler yazdığını belirten Musa, şöyle devam etti:
     4 ay önce Esedin zulmünden kaçarak Türkiyeye sığındık. Allah Suriyelilere ve tüm masumlara kucak açan Türkiye devletine zarar vermesin. Burada çadırlardaki hayatımızdan oldukça memnunuz. Çadırda boş zamanımız hiç olmadığı kadar çok. Suriyede ara verdiğim şiirlerime burada devam etme fırsatı buldum. Ülkemde bu işi sürdürmek çok zor. Çünkü orada şiir yazmak bile bir gözaltı sebebi olabiliyor. Yazdıklarımı hep gizliyordum ve kimse benim şiir yazdığımı bilmezdi. Ancak Suriyede çıkan olayların ardından sığındığım Türkiyede kaldığım çadırda rahatlıkla içimdekileri dizelere döküyorum. Çadırda ülkemdeki zulmü, yaşadıklarımı ve Türkiyeye teşekkürü içeren çok sayıda şiir yazdım. Türkiye şiirlerime adeta ilham kaynağı oldu. Çünkü zor durumdaki bizlere kucak açarak sıcak bir yuva ve aş verdi. Biz bu iyiliği asla unutamayız. Türkiyeye teşekkürümü yazdığım şiirlerle dile getiriyorum. Şuana kadar 30 şiir yazdım.
    
     -Suriyede emniyet onay vermeden imamlar hutbeyi okuyamaz -
    
     Suriyede şiir yazarken hep tedirgin olduğunu vurgulayan Musa, Beni sadece bu nedenle bile gözaltına alabilirlerdi. Çünkü orada imamlar bile hutbelerini okumadan önce emniyet güçlerine göstermek zorunda. Suriye halkı her konuda olduğu gibi, dini, sanatsal ve kültürel alanlarda da özgür değil. Ama Türkiye bu anlamda daha demokratik ve özgür diye konuştu.
     Şiirlerini kitap haline getirmek için çalışmalara başladığını ifade eden Musa, yazdıklarını bir kitapta toplamayı istediğini ve bu konuda hayırseverlerden destek beklediğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çadır kentin şair ruhlu sakini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER