Çad Büyükelçisi Kavasdan Rektör Uysala ziyaret

Çad Büyükelçisi Kavasdan Rektör Uysala ziyaret


KARABÜK (A.A) - Türkiyenin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysalı ziyaret etti.
     Kavas, ziyarette yaptığı açıklamada, Karabük Üniversitesinin kısa sürede çok büyüdüğünü ve taşrada yer alan üniversitelerin büyükşehirlerdekine göre daha şanslı olduğunu söyledi.
     Büyükşehirdeki üniversitelerin pek çoğunun kampüs alanlarının farklı ve küçük alanlarda yer aldığını vurgulayan Kavas, Taşradaki üniversitelerin kampüsleri bir arada ve büyük alanlarda kuruluyorlar. Karabük Üniversitesi de bunlardan biri. Gerçekten çok büyük bir kampüs alanına sahip olmakla birlikte fiziki yapılaşmasını da buna entegre ederek, hızlı büyümesinin yanında modern bir yapıya sahip genç ve dinamik bir üniversite. 2007 yılında kurulan bir üniversiteye göre Karabük Üniversitesi çok hızlı büyümüş bu büyümeden dolayı üniversitenin Rektörü Uysalı tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük başarılara imza atmışlar diye konuştu.
     Uysal ise Afrika kıtası üzerinde önemli çalışmalar yapan bilim adamı, Çad Büyükelçiliği görevinde bulunan Kavasın ülke adına güzel işlere imza atacağını kaydetti.
     Kavas daha sonra botanik bahçesinde kendi adına hazırlanan ağacını dikerek ağaç sertifikasını Uysaldan aldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çad Büyükelçisi Kavasdan Rektör Uysala ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER