BYEGM Bursa İl Müdürlüğü açılış töreni

BYEGM Bursa İl Müdürlüğü açılış töreni -Genel Müdür Karakaya: Taşra teşkilatımızdaki gelişim, yerel medyamızın büyüyüp güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır


BURSA (A.A) - Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Genel müdürlüğümüzün taşra teşkilatındaki gelişim, yerel medyamızın büyüyüp güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır dedi.
     Karakaya, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Bursa İl Müdürlüğünün açılış töreninde yaptığı konuşmada, BYEGMnin 92. kuruluş yıl dönümünü bu yıl Bursada gerçekleştirecekleri etkinliklerle kutladıklarını hatırlattı.
     92 yıllık geçmişe sahip olan BYEGMin, dünyada ve medyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak kendini yenilediğini, bu çerçevede organizasyon yapısını, personel profilini ve teknolojik altyapısı yeniden şekillendirdiklerini anlatan Karakaya, Genel müdürlüğümüzün taşra teşkilatındaki gelişim, yerel medyamızın büyüyüp güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bursa İl Müdürlüğümüzün de inanıyorum ki Bursa medyasının gelişmesine, sorunlarının yerinde çözümüne önemli katkıları olacaktır diye konuştu.
     Karakaya, her yıl Anadolu basınını geliştirmek amacıyla Anadolu Basını Özendirme Yarışması düzenlediklerini, yarışmaya katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Gazetecilerin uluslararası düzeyde çalışmalarını kolaylaştırmak üzere basın mensuplarına yönelik Hizmet Damgalı Pasaport uygulaması başlatılmıştır. Hizmet damgalı pasaportlar gazetecilerimiz tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu çerçevede hazırlık çalışmalarını başlattığımız diğer bir proje de Hac Basın Vizesidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ile kurumumuz işbirliğinde yürütülmesi planlanan uygulamayla Hac organizasyonundaki yerli basın mensuplarımızın akreditasyonunda kurumlarımız arasında koordinasyon sağlanması hedeflenmektedir. Böylece kutsal hac farizasına ilişkin haberlerin daha sağlıklı bir şekilde yayınlanması, en kısa sürede ülkemize aktarılması temin edilmiş olacaktır.
     Açılışa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın yanı sıra Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve AA Denetim Kurulu Üyesi Erkan Durdu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, daire amirleri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir : Vedat Yücebaş
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BYEGM Bursa İl Müdürlüğü açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER