BYEGM, 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

BYEGM, 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor -Kutlamalar çerçevesinde yarın Bursada, Başbakan Yardımcısı Arınçın katılımıyla BYEGM İl Müdürlüğünün açılışı yapılacak ve 2011 Anadolu Basını Özendirme Yarışması ödül töreni düzenlenece


BURSA (A.A) - Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) kuruluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde yarın Bursada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın katılımıyla İl Müdürlüğünün açılışı yapılacak ve 2011 Anadolu Basını Özendirme Yarışması ödül töreni düzenlenecek.
     BYEGMden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Haziran 1920de kurulan BYEGM, 92. kuruluş yıl dönümünü, yarın yapılacak etkinliklerle kutlanacak.
     Kutlamalar çerçevesinde Bülent Arınçın katılımlarıyla Bursada İl Müdürlüğünün açılışı yapılacak ve 2011 Anadolu Basını Özendirme Yarışması ödül töreni gerçekleştirilecek, 8 dalda toplam 42 yerel medya mensubuna ödülleri verilecek. Bursadaki kutlama programında ayrıca kuruluş yıl dönümü kokteyli verilecek. 92. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Bursadaki programın yanı sıra diğer il müdürlüklerinde de etkinlikler gerçekleştirilecek.
    
     -92 Yıllık tecrübe-
    
     BYEGM, Milli Mücadelenin başladığı yıllarda, TBMMnin açılışının hemen sonrasında, Atatürkün direktifleriyle kuruldu.
     Genel Müdürlük, Kurtuluş Savaşı yıllarında Milli Mücadeleye iç ve dış desteğin sağlanması amacıyla önemli hizmetler gerçekleştirdi. Savaş sonrası ise Cumhuriyetin kurulması ve yeni kurumların benimsenmesine yönelik yeni işlevler üstlendi.
     Türkiyede ve dünyada medya ve tanıtım alanlarında yaşanan gelişmelere paralel olarak Genel Müdürlüğün de faaliyet alanı ve fonksiyonu güncellenerek çağın gereklerine uygun hale getirildi.
     BYEGMnin yerel ve yaygın medyanın gelişimi, ülkenin tanıtımı konularında gerçekleştirdiği hizmetler arasında yerel ve yaygın medya, yayın, enformasyon, haber hizmetleri yer alıyor.
    
     Muhabir : Haluk Yüksel
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BYEGM, 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER