Buz pateni: Short Track Federasyon Teşvik

Buz pateni: Short Track Federasyon Teşvik Kupası -Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Federasyon Teşvik Kupası müsabakaları 52 sporcunun katılımıyla Erzurumda başladı -Müsabakada Elektronik Puanlama


ERZURUM (A.A) - Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Federasyon Teşvik Kupası müsabakaları Erzurumda başladı.
     Palandöken Buz Pistinde bugün başlayan müsabakalara 9 kulüpten 52 sporcu katıldı.
     Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, faaliyet programında yer alan Federasyon Teşvik Kupası müsabakalarına üç ilden katılımın olduğunu söyledi.
     Bugün yapılan müsabakalarda ilk defa 8 yaş grubundaki çocukların yarıştığını ifade eden Yıldırım, Bu sayı giderek artacak. Programda çocuklarımız kendi performansını daha iyi görecek dedi.
     Yıldırım, şöyle devam etti:
     Müsabakayla, daha fazla çocuğun yarışmalara katılmalarınını amaçlıyoruz. Yarışma yapılmadan çocuk kendini göremez. Kendilerini gördükten sonra motive olacaklardır. Bu tür müsabakaların sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Türkiyede Short Track yeni bir spor ama Türk insanının yapısı bu spora müsait. Gelecekte dünyada bu sporda söz sahibi olabileceğimiz kanaati var bizde. Çünkü üst yapıdaki sporcularımız çok kısa sürede önemli mesafe kat etti. Yani bunu görerek, biz bu spor branşına çok daha önem vermeye başladık. Erzurumda Bulgaristandan getirdiğimiz 2 hocamız var. Bunlar çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyorlar.
    
     -Elektronik Puanlama Sistemi-
    
     Müsabakalarda yeni bir uygulamaya geçtiklerini ifade eden Yıldırım, Short Trackta yalnızca 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında kiralama yöntemiyle kullanılan Elektronik Puanlama Sistemini bugün başlayan Federasyon Teşvik Kupası müsabakalarında kullanmaya başladıklarını söyledi.
     Yarışmada foto-finiş sistemini kullandıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bu sistemi yeni satın aldık. Bu sistem sporcuların turlarını, derecelerini ölçen bir sistem. Ağırlıklı olarak atletizmde kullanılıyor. Biz yarışmalarımızı tamamen manuel yapmıştık. Çocukların haklarının yenmemesi için bu sistem önemliydi. Biz de bunu satın alarak, Türkiyede ilk kez Erzurumda kullanıyoruz.
     Müsabakalar, yarın yapılacak final maçıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Buz pateni: Short Track Federasyon Teşvik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER