Büyükşehir yaz kursları tatili keyifli hale

Büyükşehir yaz kursları tatili keyifli hale getiriyor


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği spor kurslarından tenis ve yüzme kursu sona erdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği spor kursları, gelişmekte olan spor branşlarına yönelik olarak gerçekleştiriliyor.
     Tenis ve yüzme branşlarında yapılan kursların genelinde amaç, çocuklara sporu sevdirmek, spor kültürünü aşılamak, hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimine katkıda bulunmak. Ayrıca, belediye tarafından yapılan sportif alanların aktif hale getirilmesi de amaçlanıyor.
     Yaz spor kurslarında tenis branşında Kalender, yüzme branşında Burçparkın sportif alanları kullanılıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen tenis kurslarını 35 öğrenci, yüzme kurslarını 86 öğrenci başarıyla tamamladı. Basketbol ve futbol yaz okulları ise halen devam ediyor.
     Katılım belgelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Meclis Üyesi Ünsal Göksen ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrimin elinden alan çocuklar ve velileri, kurslardan memnuniyetlerini dile getirerek, devam etmesini istediler.
     Asım Güzelbey, çocukların yaz tatilinde spor kurslarına katılmalarına çok memnun olduklarını ifade ederek, velilere bu sıcak yaz günlerinde çocuklarını kurslara getirmek için gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.
     Güzelbey, Bir emeğin sonu için bugün buradayız. Bildiğiniz gibi yaz kurslarında spor etkinlikleri düzenledik. Velileri bu etkinliğe çocuklarını yolladıkları için, çocukları da gösterdikleri çabadan ötürü kutluyoruz. Hocalarımıza da, onları yetiştirmek için harcadıkları değerli emekleri için kutluyoruz. Sonuçta bu yıl ilk kez yaptığımız tenis branşında 35, yüzme branşında ise 86 öğrencimiz bu kurslara devam etti. Basketbol ve futbol yaz kursları ise halen devam etmektedir. Bugün burada onların sertifikalarını vermek için buradayız dedi.
     Törende, ayrıca geçen yıl anne merkezlerine gelen hanımların çocuklarına yönelik olarak başlayan Temel Spor Becerileri Kurslarına katılan 120 çocuk da sertifikalarını aldı.
     Yaz Etkinlikleri kapsamında kampçılık eğitimi alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Meclisi Üyesi 5 öğrenci de Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeye teşekkür ederek, Mevlanayı anlatan bir CD hediye ettiler.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir yaz kursları tatili keyifli hale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER