Büyükşehir Nazım İmar Planı açıklandı

Büyükşehir Nazım İmar Planı açıklandı -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Nazım İmar Planı şehrimizin geleceği için hayati bir plan niteliğindeydi


SAKARYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısında kabul edilen 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı açıklandı.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Nazım İmar Planının Sakaryanın geleceği için hayati bir plan niteliğinde olduğunu söyledi.
     Toçoğlu, bütünsel bir çalışma ile ortaya çıkan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı 4 Şubata kadar askıda kalacağını belirterek, Nazım İmar Planı şehrimizin geleceği için hayati bir plan niteliğindeydi Şehrin geleceği bu plan çerçevesinde belirlenecek, Sakaryamıza hayırlı olsun dedi.
     Sakaryanın kendine özgü yapısının değerlendirilerek çalışma yapıldığını hatırlatan Toçoğlu, Sakaryamızın geleceğini düşünerek çalışmalar yapıyor, sorunlara kökten ve kalıcı çözüm için projeler tasarlayarak yürürlüğe koyuyoruz. Şehrimizin hızla gelişirken bütünlük içerisinde bağlayıcı bir plana ihtiyacı vardı. Bunu göz ardı edemezdik. Sorunları hasır altı etmeden çözümden yana olduk ve bu plan ortaya çıktı. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte şehrimizin ihtiyacı olan Nazım İmar Planı ile ilgili gayretli çalışmalar ortaya koyduk. İlçelerimizin düşüncelerini aldık, ne tür yatırımlar yapılması gerektiği ile ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Sorunları dinleyip, her ayrıntıyı ve dengeleri düşünerek bir çalışma gerçekleştirdik şeklinde konuştu.
     Nazım İmar Planının 4 Şubata kadar askıda kalacağını belirten Toçoğlu, şunları bildirdi:
     Nazım İmar Planı ile şehrimizin dört bir yanında yapılacak yatırımlarla ilgili öngörülerde bulunuldu. Bir yandan Nazım İmar Planını tasarlarken diğer yandan ulaşım geleceğimizi ortaya koyacak Ulaşım Master Planını hazırlıyoruz. Ulaşım Master Planı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah yakında o planımız da netleşecek.
     Nazım İmar Planında gelecek perspektifi ile çalışma yaptık. Şehrimizde sanayi nereye kurulacak, turizm yatırımları hangi alanlarda yapılacak bunlar planımızda yer alıyor. Planımızda öngördüğümüz ve sunulan detayları da ileride kamuoyu ile paylaşacağız. Nazım İmar Planının hazırlanma aşamasında emeği geçen İlçe Belediye Başkanlarımıza, imar personelimize, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. 2013 yılı inşallah Sakaryamız için güzel bir yıl olacak. Hayata geçirdiğimiz birçok projenin birbiri ardına açılışlarını gerçekleştirecek, vakit kaybetmeden yeni yatırımlara imza atacağız.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Nazım İmar Planı açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER