Büyükşehir Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesinin

Büyükşehir Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesinin ihalesini yaptı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesi ihalesi gerçekleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesi, kentsel yerleşime açılması yönünde planlanan ancak planları yargı tarafından birkaç kez iptal edilen Kırcami bölgesi için sağlıklı imar planı elde edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kırcaminin imar planının yapılması için sivil toplum örgütleri ve bölge halkıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, planlama konusunda samimi olduklarını kaydetti.
     Büyükşehir Belediyesi olarak Kırcami bölgesinin planlanması yönünde girişimleri sürdürdüklerini ifade eden Başkan Akaydın, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereği, bölgenin tarım dışı kullanımı amacıyla başvuru yaptıklarını hatırlattı. Antalya Toprak Koruma Kurulunun 1 Şubat 2012 tarihli kararıyla bölgenin tarım dışı amaçla kullanımına ilişkin uygun görüş alındığını belirten Akaydın, daha sonra Kamu Yararı Kararı alınması için İçişleri Bakanlığına başvuru yapıldığını açıkladı.
     Akaydın, 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında tarım alanı olan bölgenin kentsel yerleşme alanı olarak plan değişikliğinin yapılması için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapıldığını vurguladı. Akaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kırcami bölgesi, 2012 yılında hazırlanan ve onay aşamasında bulunan 1/50 bin ölçekli Antalya 2030 Stratejik Fiziki Plan Revizyonunda, Kentsel Gelişme Alanı olarak planlanmış, bölgenin konut ve konut dışı fonksiyonları barındıracak biçimde bütünsel bir strateji doğrultusunda alt merkez gelişme odağı olarak planlanması öngörülmüştür. Antalya kentinin gündemindeki yerini sürekli olarak koruyan Kırcami bölgesinin planlanmasına yön verecek ilke ve stratejilerin oluşturulması, planlanması ve imar planı uygulama modelinin belirlenmesi amacıyla 19 Mart 2012 tarihinde Şehir Plancıları, Ziraat Mühendisleri ve Mimarlar odalarıyla bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi, ilgili meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile uzman bilim adamlarından oluşan Kırcami Bölgesi Danışma ve Değerlendirme Kurulu toplantıları düzenledik. Toplantılar sonucunda Kırcami bölgesinin planlamasına esas bölgenin yüklenmesi gereken fonksiyonlara yönelik ortak görüş oluşturuldu.
     Başkan Mustafa Akaydın, son olarak Türkiyede ilk kez uygulanan bir yöntemle Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesi ihalesi yaptıklarını söyledi. Bin 573 hektar büyüklüğündeki alanın planlanmasına yön verecek ilke ve stratejilerin oluşturulması amacıyla bu ihalenin yapıldığını kaydeden Başkan Akaydın, ihalenin sonuçlanmasının ardından ihaleyi alacak firmaya projeyi bir ayda hazırlama süresi vereceklerini açıkladı. Akaydın, yüklenicinin teknik şartnamede belirtilen nitelikte hazırlaması şartıyla 4 alternatif proje sunması gerektiğini de vurguladı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisinde gerçekleştirilen Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesi ihalesine 2 firma teklif sundu. İhale Komisyonuna dosyasını veren ancak ihaleye katılmayan Güneş-Kent Mimarlık Mühendislik şirketi, 142 bin 500 liralık yazılı teklifte bulunurken, Plan Planlama Şirketi ise 137 bin 500 liralık teklif sundu. Plar Planlama Şirketi, ikinci teklifinde ise 135 bin liralık teklif verdi. İhale, yapılacak incelemenin ardından sonuçlandırılacak.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER