Büyükşehir Belediyesi ve TKB Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediyesi ve TKB Başkanı Güzelbey: -Gilindire Aynalıgöl Mağarası, dünyanın 8. harikası olabilecek güzellikte


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı Asım Güzelbey, Mersinin Aydıncık ilçesindeki Gilindire Aynalıgöl Mağarasının UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girebilecek kadar önemli olduğunu bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TKB Danışma Kurulu ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hurşit Arslan ve Büyükşehir Belediyesi mimarlarından Seda Şahin ile Aydıncıka giden Güzelbey ve beraberindeki heyet, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktanı ziyaret etti.
     Güzelbey ve berberindekiler, Aynalıgöl Mağarasında incelemelerde bulundu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, Gilindire Mağarasının, Kültür Bakanlığı Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca taşınmaz kültür ve tabiat varlığı olarak tescil edildiğini belirterek, yaklaşık 550-600 metre uzunluğunda olan ve içerisinde hemen her türden damlataş oluşumları yer alan mağaranın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girebilecek bir potansiyelde olduğunu vurguladı.
     Güzelbey, Dünyanın 8. harikası olabilecek nitelikte olan Aynalıgöl Mağarasının kazanılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini aktardı.
     Gaziantepin başını çektiği, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Mersinin içinde yer aldığı bir Havza Turizmi hedefi için 2004 yılında çalışma başlattıklarını, binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin, insanlık tarihi açısından çok önemli kültürel zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Güzelbey, kültür zenginliklerinin yanı sıra bu doğal potansiyellerin de Türk turizmine ve bölge ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.
     Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de Aynalıgöl ve Kelenderis mozaiklerinin bir bütünlük oluşturularak turizme kazandırılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi ve TKB Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER