Büyükşehir Belediyesi Ukraynada Gaziantepi tanıttı

Büyükşehir Belediyesi Ukraynada Gaziantepi tanıttı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kardeş kenti Kharkivde düzenlenen Ukrayna Kardeş Şehirler Fuarında Gaziantep tanıttı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, fuar organizasyonuna Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinden ziraat mühendisi Özhunyurt Güneş Çevik ve Murat Yalçınkaya katıldı.
     Özsöyler yaptığı açıklamada, fuar organizasyonuna Hollanda, Kore, Rusya, İtalya ve Gürcistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden de katılım olduğunu belirtti.
     Fuarda kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile potansiyellerinin yanı sıra Gaziantepte doğal hayatı koruma adına yaptıkları çalışmaları ve hayvanat bahçesini tanıttıklarını ifade eden Özsöyler, şunları kaydetti:
     Konuklara Gaziantepi anlatma ve tanıtma fırsatı bulduk. Standımız ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Dünyanın en büyük mozaik müzesi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentimizdeki potansiyelleri anlatan materyallerimizin yanı sıra hayvanat bahçesini anlatan broşürlerimize ilgi büyük oldu. Fuarda tanıtımdaki başarımızı fuar yetkililerinin verdikleri rakamlar da doğruladı. Bin 200 kişinin ziyaret ettiği Gaziantep standı fuarda en çok ziyaret edilen stant oldu.
     Özsöyler, ziyaretçilere Gaziantepi anlatan broşürler, dergiler, kitap ve CDler dağıttıklarını belirtti.
     Fuarın son gününde Ukraynanın kardeş şehirleri olan Hollanda, Kore, Rusya, Ukrayna, İtalya, Gürcistan, İsrailden gelen temsilcilerin katıldıkları buluşmada sunum yaptıklarını dile getiren Özsöyler, Kharkiv Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonunda kardeş şehir temsilcileri, üniversite öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan bin 500 kişinin katıldığı toplantıda Gaziantep ve Gaziantep Hayvanat Bahçesini tanıttığımız film gösterisi büyük alkış aldı dedi.
     (ŞMÖ-SEÇ)
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Ukraynada Gaziantepi tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER