Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle mücadelesini sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle mücadelesini sürdürüyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadelesini 529 personel, 65 araç ve denizden bir tekneyle sürdürüyor.
     Büyükşehir Belediyesi, mücavir alanı içinde sivrisinek başta olmak üzere, karasinek, hamamböceği, kene ve fare gibi zararlılara karşı mücadele yöntemlerini uyguluyor. Aralıksız sürdürülen mücadele kapsamında 529 personel, 65 araç ve bir tekne ile görev yapıyor. Vektörlerden bulaşabilecek hastalıkların önlenmesi için bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleriyle çevre ve toplum sağlığının korunması amaçlanıyor. Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele çalışmaları sürdürülürken, denizden de tekneyle falezlerdeki kaya oyuklarında ve mağaralarda üreyen sineklere karşı ilaçlama yapılıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Şikayetler acil müdahale ekipleri tarafından hızlı şekilde gideriliyor. Vatandaş, haşereyle ilgili şikayetlerini, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünün 249 52 01 ve 326 47 70 numaralı telefonuna bildirebiliyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu bildirdi. Vatandaşları küçük bir su birikintisinde bile binlerce larvanın üreyeceği konusunda uyaran yetkililer, fosseptik kapaklarının onarılması, kapakların açık bırakılmaması ve sulu tarım yapılan bölgelerde önlemler alınması gerektiğini kaydetti
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle mücadelesini sürdürüyor ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER