Büyükşehir Belediyesi Kanunu

Büyükşehir Belediyesi Kanunu -Özhaseki: "Yeni yasa, ilçelerimize önemli katkılar sağlayacak, merkez ile ilçeler arasındaki farkı kapatacak"


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bir süre önce başlattığı ilçe gezilerine Sarıoğlan ile devam etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, AK Parti Sarıoğlan ilçe teşkilatının açılışını yapan Özhaseki, daha sonra vatandaşlarla bir araya gelerek 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe girecek "Büyükşehir Belediyesi Kanunu" hakkında bilgi verdi.
     Yeni kanunun gerek Sarıoğlan için gerekse de tüm diğer ilçeler için büyük katkılar sağlayacağını belirten Özhaseki, şunları kaydetti:
     "Yeni yasa, ilçelerimize önemli katkılar sağlayacak, merkez ile ilçeler arasındaki farkı kapatacak. Kayserinin tüm ilçeleri, Melikgazi ve Kocasinan gibi merkez ilçe olacak. Bu kanunla birlikte ilçelerimizin su, kanal ve arıtma tesisi gibi bütün altyapı hizmetleri, itfaiye ve ulaşım hizmetleri Büyükşehir Belediyesine geçiyor. Ayrıca tüm ilçeler Büyükşehir ile birlikte hareket edecek. Yani ana planlar Büyükşehirde yapılacak. Bu yasanın hepimize faydası olacak. Ortak aklın çalışmaları uygulamaya konulacak ve gönül rahatlılığıyla Büyükşehir hizmetleri Sarıoğlana ve tüm diğer ilçelere gidecek. İl Özel İdaresi de bu yasa ile birlikte kalkacak ve görevlerini Büyükşehir Belediyeleri alacak. Yani, bundan sonra asıl işi park yapmak, yol getirmek olan belediyeler bu tür hizmetleri ilçelere götürecek."
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER