Büyükşehir Belediyesi ikinci engelsiz taksiyi hizmete

Büyükşehir Belediyesi ikinci engelsiz taksiyi hizmete sundu


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Alo Engelsiz Taksi uygulamasının yoğun talep görmesi üzerine aldığı ikinci aracı hizmete sundu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kent düzenlemelerinde engelli bireylerin hassasiyetlerini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının engelli vatandaşlar için projeler üretmeye ve taleplerini karşılamaya devam ettiği belirtildi.
     Engellilerin kenti rahat dolaşması ve ihtiyaçlarını görebilmeleri için başlatılan Alo Engelsiz Taksi uygulamasının yoğun ilgi görmesi nedeniyle başkan Akaydının talimatıyla ikinci bir araç alınarak hizmete sunulduğu ifade edilen açıklamada, yeni engelsiz taksiyi sadece bedensel engellilerin değil, görme engellilerin de ücretsiz kullanabildiği bildirildi.
     Projenin uygulanmasından bu yana Alo Engelsiz Taksiden 124 engellinin yararlandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Taksiyi 450 defa kullanan engelliler, kendilerine değer veren Belediye Başkanı Akaydına teşekkür etti. İstedikleri zaman taksiden faydalandıklarını ifade eden engelliler, taksiyi sağlık ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra sosyal aktivitelere katılmak için de kullandıklarını dile getirdi.
     Tekerlekli sandalyedeki engelli birey, yeni alınan engelsiz takside bulunan asansörlü rampa sayesinde araca rahatlıkla taşınabiliyor. Rampalı ve 2 tekerlekli sandalyenin sığabileceği donanıma sahip olan yeni araçta 7 koltuk bulunuyor. Hizmetten faydalanmak isteyenlerin, engel raporları ve nüfus cüzdan fotokopileriyle Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı Konyaaltı Caddesindeki Engelli Danışma Merkezine üye olmaları gerekiyor. Vatandaşlar, ücretsiz sağlanan Alo Engelsiz Taksiden gün içinde faydalanabiliyor. Vatandaşlar engelsiz taksi konusunda detaylı bilgiyi 248 55 49 numaralı telefondan alabilir.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi ikinci engelsiz taksiyi hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER