Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sülü: -Altınçim Parkını yeniden canlandırmak için proje hazırlığı yapıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, 45 metrekarelik Kavaklık Altınçim Parkını yeniden canlandırmak için proje hazırlığı yaptıklarını bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, park hakkında bilgi veren Sülü, Kavaklık Altınçim Parkında, Fevzi Çakmak Bulvarı ve Mehmet Apaydın sokağın kesiştiği köşede gerçekleştirecek düzenlemeyle, halkın toplanacağı ve dinleneceği 3 bin 500 metrekarelik bir meydan yapılacağını belirtti.
     Sülü, söz konusu meydanda, sanatsal ve görsel aydınlatma objeleri, oturma yerleri ve Alleben Deresinin iki tarafını bağlayan köprününde ayrı bir güzellik oluşturacağını ifade etti.
     Fen İşleri Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Pelin Yıldırım da projenin detayları hakkında bilgi verdi.
     Yıldırım, 700 metre uzunluğundaki biyolojik olarak temizlenecek Alleben Deresinin içerisinde gondollar ve Venedik kayıklarıyla gezilebileceğini ifade ederek, parkı gece gündüz yaşayan bir park haline getirmek istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER