Büyükşehir Belediyesi, Beştepeler Kedi Barınma Evini

Büyükşehir Belediyesi, Beştepeler Kedi Barınma Evini tanıttı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Beştepeler Kedi Barınma Evini gazetecilere tanıttı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sokak kedilerinin barınma ve yiyecek ihtiyacını karşılamak amacıyla kedi barınma evi açtıklarını söyledi.
     Türkiyede bu şekilde yapılmış kedi barınma evinin az olduğunu belirten Özhaseki, şöyle konuştu:
     Örnek olabilecek projelere imza atmaya çalışıyoruz. Ülkemizde böyle barınaklar var mı, bilmiyorum. Biz yöneticilere düşen görev öncelikle darda kalan insanlara daha sonra da hayvanlara yardım etmek. Sokakta kalan insanların ve hayvanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sokağa çıkamayan, onun bunun kapısını çalamayan, derdini anlatamayan Allahın yarattığı dilsiz varlıklar. Onların da kendi dünyaları var, onlar da anne baba oluyorlar. Kendi dünyalarında da ya mutlu oluyorlar ya da mutsuz oluyorlar. Dinimizde de hayvanlara yardım etmenin yeri çok önemlidir. Hayvanlara ekmek, su vermeyi görev olarak benimsiyoruz. Bu barınma evinde veteriner arkadaşlarımızın yanında görevli arkadaşlar da var. İsteyen buradan hayvan alarak kendileri de bakabilirler. Ayrıca evinde bakamayan ve hayvanıyla ilgilenemeyen vatandaşlarımız bu barınma evine kedilerini bırakabilirler.
     Gönüllü hayvan bakıcısı Aysel Tunalıoğlu ise Başkan Özhasekiye katkılarından dolayı teşekkür ederek, kedi barınma evinin açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Beştepeler Kedi Barınma Evinde 85 kedi barınıyor.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi, Beştepeler Kedi Barınma Evini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER