Büyükşehir Belediyesi, Astanayı Ankarada ağırlayacak

Büyükşehir Belediyesi, Astanayı Ankarada ağırlayacak


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kazakistanın Başkenti Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyeti, Ankarada ağırlayacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ankarada Astana Günleri kutlamaları kapsamında Ankara ile kardeş şehri Kazakistan arasında Dostluk ve İşbirliği protokolü de imzalanacak.
     Geçtiğimiz yıl Astanada düzenlenen Ankara Günleri kutlamalarının ardından, bu yıl da Astana Günleri kutlamaları kapsamında Başkente gelecek olan 200 kişilik heyet, 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek çeşitli açılış ve etkinliklerle Kazakistan kültürünü Ankaralılara tanıtacak.
     Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayevin Devlet Nişanı ve Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası ile onurlandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve beraberindeki heyetin geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuyla karşılandığı Astana, bu yıl da aynı coşkuyu Ankara da devam ettirecek.
     Başkent Ankarada resmi ziyaretlerde bulunacak olan konuk heyet, Büyükşehir Belediyesinin proje alanları gezecek, ATO Kongre Merkezinde ve ANFA Altınparkta çeşitli gösterilerin ve konserlerin yer alacağı kültür etkinlikleri düzenleyecekler.
    
     -İşbirliği protokolü-
    
     Konuk heyetin ilk programı, Başkan Gökçeki makamında gerçekleşecek. Burada iki kardeş başkent arasında Dostluk ve İşbirliği Protokolünü imzalayacak olan Vali Tasmagambetov ve beraberindeki heyet, Ankarada Astana kültür tanıtımına bu protokolle başlayacaklar. Ziyaretin arından ATO Kongre Merkezinde Kazakistanın en ünlü sanatçılarının ve müzik gruplarının yer aldığı çeşitli gösterilerin sahneleneceği bir resepsiyon düzenlenecek.
     Etkinlikler kapsamında ATO Kongre Merkezinde kurulacak olan Kazak Çadırlarında Kazakistana özgü tatların ve el sanatlarının tanıtımı olacak. Ayrıca etkinliğe katılanlar Kongre Merkezindeki Astana Fotoğraf Sergisini de gezme imkanı elde edebilecek.
     Kutlamalar kapsamındaki son etkinlik ise ANFA Altınparkta Başkentlilerin katılacağı gala programı olacak. Kazak sanat gruplarının, ünlü sanatçılarının ve değişik gösteri gruplarının sahne alacağı programda, Kazakistan eğlenceleri Ankaraya taşınacak.
    
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi, Astanayı Ankarada ağırlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER