Büyükşehir Belediyesinden kadına şiddet semineri

Büyükşehir Belediyesinden kadına şiddet semineri


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aile Danışma Merkezlerindeki etkinlikler kapsamında kadınlara yönelik kadına şiddet konulu seminer düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Aile Danışma Merkezlerinde çeşitli eğitimlere katılan kadınlar, kadına şiddet konulu seminerle hakları konusunda bilgilendirildi.
     Sosyal hizmet uzmanı Nazlı Küçüksarı ve avukat Evrim Yıldız Çopuroğlu-nun verdiği seminere Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Deniz Filiz de katıldı.
     Sosyal hizmet uzmanı Nazlı Küçüksarı, burada yaptığı konuşmada, kadınları hakları konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, şiddet mağduru kadınların ne tür zorluklarla karşılaştığını yakından bildiğini, şiddet nedir, şiddetin türleri nelerdir gibi konuları kadınların bilmesi gerektiğini söyledi.
     Küçüksarı, Kadına şiddet, artık dünyanın toplumsal sorunu haline geldi. Toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırırsak kadına şiddet azalır. Büyükşehir Belediyesi olarak aile danışma merkezlerinde kadınlarımıza psikolojik, eğitim desteği, hukuksal destek veriyoruz dedi.
     Aile Danışma Merkezi avukatlarından Evrim Yıldız Çopuroğlu ise ailenin korunmasına yönelik uygulanan yasalar konusunda kadınlara bilgi vererek, yasaların yetersiz olduğunu ve bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini anlattı.
     Bu yasaların tam anlamıyla uygulanması halinde şiddetin azalacağını dile getiren Çopuroğlu, Artık kadınlarımız daha bilinçli. Şiddete maruz kalan kadın savcılığa, aile mahkemelerine ve valiliğe başvurarak koruma kararları alabilir. Kadın sığınma evleri var, buralardan yararlanabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinden kadına şiddet semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER