Büyükşehir Belediyesinden eğitime destek

Büyükşehir Belediyesinden eğitime destek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen eğitime destek kursuna ilgi bu yıl da yoğun oldu.
     yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezinde üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlık eğitimi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimler Kursları (GAMEK) Eğitime Destek Kursu eğitimlerine yaklaşık 2 bin lise son sınıf öğrencisi başvurdu.
     Hafta sonu ve hafta içi ücretsiz kurs düzenleyen GAMEK Eğitime Destek Kursunun hafta sonu eğitimlerine yoğun ilgi gösteren üniversite adaylarından ücretsiz eğitimden yararlanacaklarını belirleyebilmek için seviye tespit sınavı düzenlendi.
     Yoğun ilgi sebebiyle dört seansta gerçekleştirilen seviye tespit sınavına katılan öğrencilerden başarılı olanlar, Büyükşehir Belediyesinin sunduğu ücretsiz Eğitime Destek Kursu için kayıt hakkı kazanacak.
     GAMEK Eğitime Destek Kursu Müdürü Mehmet Behiş, kayıtlara olan ilginin geçen yıla oranla bu yıl daha fazla olduğunu belirtti.
     Maddi durumu yetersiz ama başarılı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla GAMEK Eğitime Destek Kursunda her yıl 2 bin üniversite adayına üniversite sınavlarına hazırlık kursu verildiğini ifade eden Behiş, şunları kaydetti:
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı GAMEK Eğitime Destek Kursuna hafta sonu ve hafta içi olmak üzere toplam 4 bin civarında başvuru oldu. Bunların 2 bini hafta sonu kursumuza başvuran lise son sınıf öğrencileri. Başvuruların çok fazla olmasından dolayı hafta sonu eğitimi için gelen adaylara seviye tespit sınavı düzenledik. Hafta sonu kursumuz için seviye tespit sınavına giren öğrencilerden yaklaşık dörtte biri kayıt hakkı kazanacaktır. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, seviye tespit sınavındaki başarı sıralamasına göre belirlenecek. Hafta içi eğitimlerinde ise başvurularda geçtiğimiz Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) sınavı sonuçlarını baz aldık. Bu adayların başarı sıralaması kayıt hakkı kazananları belirledi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinden eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER