Büyükşehir Belediye Meclisine AK Partili üyelerin

Büyükşehir Belediye Meclisine AK Partili üyelerin katılmaması -Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Toplantısının ikinci oturumuna, toplantının saatinin değiştirildiği gerekçesiyle katılmayan AK Partili üyeler, daha önce belirle


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Toplantısının ikinci oturumuna, toplantının saatinin değiştirildiği gerekçesiyle katılmayan AK Partili üyeler, daha önce belirlenen saatte Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonuna gitti.
     AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek ve beraberindeki AK Partili Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi önünde bir süre bekletildikten sonra toplantı salonuna alındı.
     AK Parti Grup Sözcüsü Tamyürek, grup adına gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür büyükşehir belediye başkanı Akaydının hukuk dışı uygulamalarına maruz kaldıklarını savunarak, bir telaş içinde olan Akaydının telaşının nedenini öğrenmek istediklerini söyledi.
     Salı günü yapılan toplantının sonunda AK Partili Meclis üyelerinin bir kısmının şehir dışına, bir kısmının da özel işleriyle ilgili programlara katıldığını kaydeden Tamyürek, farklı saatlerde belediye personelince kendilerine telefon edildiğini ancak belirtilen nedenlerle birçok arkadaşının toplantıya katılmasının mümkün olmadığını anlattı.
     Tamyürek, şunları söyledi:
     Çarşamba günü yapılan toplantıya bazı CHPli ve MHPli üyeler de katılamadı ve gerekli çoğunluk sağlanamadı. Hukuka aykırı olarak yapılan bu toplantıda yeni birleşimin 15 Kasım saat 09.00a alındığı belirtilmektedir. Hukuka aykırı yapılan bu toplantıda alınan kararlarında yok hükmünde olacağı açıktır. Akaydının Ankaraya gidecek olması toplantının yapılmasına engel değildir. Onun yerine başkan vekili de toplantıyı başkanlık edebilirdi. Sayın Akaydının yaptığı çarşamba ve perşembe toplantılarında alınan kararların hukuka aykırı olduğunu tüm Antalya halkına duyuruyoruz.
     Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapılmış, toplantıda belediyenin mülkiyetinde olan 40 belediye otobüsünün Antalya Ulaşım AŞye devredilmesi görüşülmüş, AK Parti grubunun katılmadığı toplantıda, CHP ve MHPli Meclis üyelerinin olumlu oyu ile belediye otobüslerinin Antalya Ulaşım AŞye devredilmesi kabul edilmişti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisine AK Partili üyelerin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER