Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Şavata: Millet de hizmet edenler de memnun olursa bu sistem rahat çalışır. Bu anlamda bu yasal düzenleme çok güzel bir düşünceyle geldi


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı ile ilgili, Millet de hizmet edenler de memnun olursa bu sistem rahat çalışır. Bu anlamda bu yasal düzenleme çok güzel bir düşünceyle geldi dedi.
     Şavata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşması ile Malatyanın da Büyükşehir Belediyesi kurulacak iller arasına girdiğini hatırlatarak, kanunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Kanunun çok detaylı düşünülerek hazırlandığını belirten Şavata, Bizler zaman zaman İl Genel Meclisi başkanları olarak toplantılarda bu konuyu dile getiriyorduk. Halk bizleri seçiyordu ve hizmeti bizden bekliyordu. Karar alma ve denetleme yetkisini ilgili kanun bize vermişti ama icrada sadece encümende bulunan 5 üye bizi temsil ediyordu. Bu da yatırım çalışmalarında bazı sıkıntıları beraberinde getiriyordu. Seçilmişler seçmenin beklentisine cevap veremiyordu diye konuştu.
     Önceki sistemin devam etmesi halinde seçilenlerin ve ülkeyi yöneten partinin yıpranacağını dile getiren Şavata, şunları söyledi:
     Bu şekilde bir kanunun devam etmesi hem seçilenleri hem de AK Partiyi yıpratırdı. Evet hizmet yaptık. Bütçemiz kadar hizmete koştuk. Ama genele baktığımızda sıkıntılar yaşanıyor. Diyalog, huzur adına bazı sıkıntıları içimize atıyorduk. Bu da stresi, sıkıntıyı getiriyordu. Aslında demokraside strese, sıkıntıya yer yok. Millet de hizmet edenler de memnun olursa bu sistem rahat çalışır. Bu anlamda bu yasal düzenleme çok güzel bir düşünceyle geldi.
    
     -Yasa çok olumlu oldu-
    
     Yasanın çok olumlu olduğunu kaydeden Şavata, İlçelerden seçilen meclis üyeleri büyükşehir meclisini oluşturacak. Bütün ilin kullandığı oylarla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek. Karar, denetim ve icra tamamen meclislere bırakılıyor. Seçilmişlere hizmet etme imkanı veriliyor. Böylece seçmen seçtiğinden hizmet bekleyecektir. Seçilen de efendisi kabul ettiği, hizmetkarı olduğu milletine hizmet edebilecektir ifadelerini kullandı.
     Belde belediyelerinin kapanmasının da faydalı olduğunu anlatan Şavata, şöyle konuştu:
     Belde belediyeleri, beldesinin büyük yollarını, ara yollarını yapmada sıkıntı çekiyordu. Genel idareden bir destek alabiliyor, proje üretebiliyorsa yollarını o projelerle yapabiliyordu. Biz kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak iş birliği içinde birçok beldemizin ana yollarını, köy bağlantı yollarını asfaltladık. Sulamayla alakalı problemlerini çözmeye çalıştık ama bunlar kalıcı çözüm olmuyordu.
     Malatyanın büyükşehir olmasıyla hem Büyükşehir Belediyesinin hem de 13 ilçe belediyesinin il geneline hizmet edeceğini belirten Şavata, Bugün köylerimizin çöpleri alınıyor mu, köylerimiz ilaçlanıyor mu- Yok. Biz 2-3 senedir ilaçlayalım dedik ancak ilaçlayabildiğimiz merkez ilçeye bağlı köyler oldu. Diğer köylerimizde yapamadık. İmkan, bütçe elvermiyordu diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER