Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci: Sanırım diğer 12 ilin de büyükşehir olması bizim gayretimizle oldu


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 13 ilin büyükşehir olmasıyla ilgili Sanırım diğer 12 tane ilin de büyükşehir olması bizim gayretimizle oldu dedi.
     Zeybekci, TBMM Genel Kurulunda Büyükşehir Belediye Yasası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının kabul edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çıkan yasanın yerel yönetimler için büyük bir reform niteliğinde olduğunu ifade etti.
     Tasarının kabul edilmesiye büyükşehir statüsüne kavuşan Denizlinin, 28 yıllık hasretinin sona erdiğini dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti:
     Denizlinin büyükşehir olması uzun ve sabırlı bir yoldur. Denizlinin büyükşehir olması konusu 2003 yılında başlayan bir süreçtir. O dönemde reddedilen kararlar, süreci önemli derecede aksattı. Belediye başkanı olunca biz bir an evvel olması için çok çalışma yaptık ve Başbakanımızı rahatsız ettik, zaman zaman da bıktırdık. Onlar da bizim bu istikrarlı mücadelemiz karşısında çok sabretti. Bu yaz yerel yönetimler reformu raporu verdik ve bu raporun yüzde 90lık kısmı da gerçekleşti. Bu, 2003 başından beri verdiğimiz mücadelenin ve inancımızın sonucudur. Denizli, verdiği bu mücadele ile diğer 12 ilin büyükşehir olmasına vesile oldu. Sanırım diğer 12 ilin de büyükşehir olması bizim gayretimizle oldu. Yani Denizli büyükşehir olurken diğer iller de büyükşehir olmaya hak kazandı. Büyükşehir bizim 2009-2014 dönemi seçim sözümüzdü. Diğer sözlerimiz gibi hamdolsun bu sözümüzü de tuttuk.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER