Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -Balıkesir Belediye Başkanı Ok: Balıkesir inşallah kendisine layık bu gücü heba etmeyecek


BALIKESİR (A.A) - TBMM Genel Kurulunda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşmasıyla birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan Balıkesirin belediye başkanı İsmail Ok, Balıkesir, inşallah kendisine layık bu gücü heba etmeyecek dedi.
     Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk açıklandığı günden bu yana Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşmasının hayırlı olacağını düşündüğünü söyledi.
     Balıkesirde ilçesi, beldesi ve köyüyle 900ün üzerinde yerleşim birimi bulunduğunu dile getiren Ok, Bu kadar yerleşim birimi, Balıkesirin zayıf noktası olacaktır. Yani hizmet dağıtılırken bu kadar parçalı olması, bu hizmetin verimliliğinin azalmasına neden olacak diye endişemiz var. Bunu ifade etmek, büyükşehire karşı olduğumuz anlamına gelmez. İstanbul ve Kocaeli örnekleri veriliyor ama bu şehirlerde köy kalmadı, yerleşim birimleri birbiriyle iç içe diye konuştu.
     Her modelin her yere uymayacağının bilinmesi gerektiğini vurgulayan Ok, şöyle konuştu:
     Benim giydiğim elbise bir başkasına, bir başkasının elbisesi bana uymaz. Dolayısıyla bunun da gözden geçirilmesini istiyorum. Çünkü büyükşehirden maksat, giren kaynağın artması ve kaynağın verimli şekilde kullanılması. Şehrimizin gelişmesi ve sorunlarının kısa sürede çözülmesi hedefleniyor. İşte bu aksaklıklar göz önünde bulundurulursa, büyükşehirden beklenen, şehrimizin gelişimi üzerine yıllardır çözülemeyen sorunların halledilmesi dahil olmak üzere daha kısa sürede netice alınır. Ama bu eleştiriler, sırf muhalefet ne derse desin boşver mantığıyla göz önünde bulundurulmazsa, büyükşehirden beklenen verimlilik maalesef alınamayabilir.
     Ok, özellikle Balıkesir merkezinin, ikiye bölünmesinin fazla iyi olmayacağını düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Büyükşehir olan iller işte etrafımızda İzmir, Bursa, Kocaeli ve İstanbul... Öyle ilçeler var ki, nüfusu 700-750 bin civarında. Balıkesirin köyleriyle beraber toplam nüfusu, 350 bin civarında. Dolayısıyla, bu bölünmeden tek elden götürülseydi daha verimli olurdu diye düşünüyorum. Nasıl hazırlık yapacak belediye başkanı- İlin belediye başkanıyım ben. Bırakın görüşlerimizin alınmasını, bize ne tür çalışma yapıldığına yönelik bile hiçbir resmi merci bilgi vermedi. Büyükşehir anlamında nasıl hazırlık yapalım- Hangi alt ve üst yapı icraatını yapalım- Ama şunu ifade etmek istiyorum, Balıkesir inşallah kendisine layık bu gücü heba etmeyecek.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER