Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması


MANİSA (A.A) - TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı hakkında CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ile MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay açıklama yaptı.
     CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Manisanın büyükşehir olmasıyla birlikte vatandaşların daha çok vergi vererek daha az hizmet alacağını öne sürdü.
     Öz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu yasa, kısacası hazırlık sürecinden itibaren kamuoyuna yerel yönetimlere süper başkanlar geliyor, demokrasi yerele yayılıyor gibi sunulmaktadır. Ancak gelenler aslında süper valilerdir. Hükümet, atadığı valiler aracılığıyla yerel yönetimleri daha fazla vesayeti altında tutacaktır. Bu durumda sandıkların kurulup seçimlerin yapılması sembolikleşmekte, işlevini yitirmekte, ilerletmeye çalıştığımız demokrasimiz büsbütün yara almaktadır.
    
     -MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay
    
     MHPli Akçay ise yasanın Türkiyenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmadığını savundu.
     Bu yasanın, Türkiyenin anayasal ve üniter yapısını bozmaya yönelik hazırlandığını ileri süren Akçay, açıklamasında Büyükşehir tasarısıyla köyde oturanlara yeni vergiler getirilirken il ve ilçe merkezlerinde oturanların ödeyeceği vergi ve harçların en az iki kat artacaktır. Manisa, sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından büyük bir dengesizlik içerisindedir. Köylülerimiz yol, su, kanalizasyon harcamalarına katılım payı ödeyecektir. Bu vergileri halen ödeyen il merkezi, ilçeler ve beldelerdeki vatandaşlarımız ise yüzde iki yüz, yüzde üç yüz oranında fazladan ödeme yapacaktır ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER