Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -DTO Yönetim Kurulu Başkanı Özer: Tasarının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi bizleri sevindirmiştir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarının yasalaşmasının kendilerini sevindirdiğini bildirid.
     Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükşehir statüsüyle birlikte genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından yüzde 5lik pay alınması ve İller Bankasından alınan payın artması gibi önemli gelir kaynaklarının, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini daha da artıracağını kaydetti.
     Denizlinin, büyükşehir belediye statüsü kazanılmasıyla, daha yüksek tutarlı kaynaklara ulaşılacağını belirten Özer, şöyle konuştu:
     Ülkemizin ekonomik ve sanayi anlamında gelişmiş illerinden Denizlinin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasının, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşması bizleri sevindirmiştir. Kentleşmeyi hızlandıracak, sanayi ve kentsel altyapıyı geliştirecek olan büyükşehir, doğal olarak markalaşmayı hızlandıracak, ulusal ve uluslararası firmaların şehrimize daha çok ilgi duymasına ortam hazırlayacaktır. Sanayi ve ticareti dolayısıyla da ekonomiyi daha da geliştirecek bu büyükşehir, Denizlinin, girişimci, atılgan, özellikle sanayi alanında yaptığı atılımlarla Türkiyedeki ihracat ve döviz girdisi katkısını daha da artırmasını sağlayacaktır. Sonuçta büyükşehirle birlikte hem ülkemiz hem de Denizli kazanacaktır.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER