Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -Malatya Belediye Başkanı Çakır: -Malatya büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Bu gelişmenin Malatyaya büyük faydalar getireceği kanaatindeyim


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TBMM Genel Kurulunda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşmasıyla ilgili olarak, Malatya büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Bu gelişmenin Malatyaya büyük faydalar getireceği kanaatindeyim dedi.
     Çakır, belediye hizmet binasında yardımcılarıyla beraber düzenlediği basın toplantısında, bu günün Malatya için tarihi bir gün olduğunu söyledi.
     Malatyanın yıllardır özlemle beklediği büyükşehir statüsüne kavuştuğunu dile getiren Çakır, Dolayısıyla ben bunu Malatyanın gelişmesi anlamında bir dönüm noktası olarak görüyorum. Malatyanın daha sağlıklı, daha planlı büyüyen ve ekonomik olarak daha güçlenmesi adına, gelecek adına bunun sevindirici bir gelişme olduğu kanaatindeyiz dedi.
     Bu süreçte emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Malatya Milletvekilleriyle, destek verenlere teşekkür eden Çakır, Malatya büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Bunun sadece bugün için değil gelecek adına, Malatyanın gelişmesini daha da hızlı sürdüreceğine, ekonomik anlamda daha hızlı kalkınacağına, başta imarı olmak üzere alt yapısıyla ana arterleriyle, arıtma tesisi, ulaşım bütünlüğü, katı atık sahasıyla bu gelişmenin Malatyaya büyük faydalar getireceği kanaatindeyim diye konuştu.
     Ahmet Çakır, kente bugüne kadar olandan daha çok hizmet geleceğini, çok daha kapsamlı yatırımların yapılabileceğini vurguladı.
     Henüz seçim atmosferine girilmediğini anımsatan Çakır, Bir yılın üzerinde bir süre var. Biz, büyükşehire nasıl hazırlanabiliriz-, arkadaşlarımızla bu hazırlık içinde olacağız. İş akışından tutun da, iş yönergesine kadar, ilçelerimizin sorunları, yol, ulaşım, itfaiyenin hangi alana ne kadar araçla hizmet edebileceği, alt yapılardaki oluşumlar, teknik kadro gereksinimleri, iş makineleri gereksinimleri gibi, bunları ele alacağız ifadelerini kullandı.
     Malatyanın büyükşehir olmasını vatandaşların da katılımıyla kutlamayı, Kapalıçarşı üzerinde havai fişek ve halk oyunları gösterileri düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Çakır, ancak Siirtin Pervari ilçesinde düşen helikopterde 17 askerin şehit olması nedeniyle bunu iptal ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER