Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan: -Artık büyüyen Denizlimiz projeleri ile büyüyecek, bütçesi ile büyüyecek, yaptığı işlerle büyüyecek, her türlü derdin de dermanı olma nokt


DENİZLİ (A.A) - TBMM Genel Kurulunda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşmasıyla birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan Denizlinin belediye başkanı Osman Zolan, Artık büyüyen Denizlimiz projeleri ile büyüyecek, bütçesi ile büyüyecek, yaptığı işlerle büyüyecek, her türlü derdin de dermanı olma noktasında olağanüstü gayret sarf edecektir dedi.
     Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin büyükşehir olmayı çoktan hak ettiğini, bu hakkın yasayla birlikte teslim edildiğini söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yaklaşık 1,5 yıl önce Denizliye geldiğinde ilin büyükşehir olacağı konusunda müjdeyi verdiğini hatırlatan Zolan, şöyle konuştu:
     Başbakanımız, her söylediği sözün arkasında olduğu gibi büyükşehirle ilgili vermiş olduğu müjdeyi de şu anda TBMMden geçirerek resmileştirmiş oldu. Bu kararı veren herkese teşekkür ediyorum. Denizli 28 yıldır büyükşehir olma sevdası taşıyordu. 28 yıllık hasret sona erdi. Denizlimizin bugün bayramıdır. Büyükşehir sınırları içine giren tüm ilçe, belde ve köylerin de bayramıdır. Artık büyüyen Denizlimiz projeleri ile büyüyecek, bütçesi ile büyüyecek, yaptığı işlerle büyüyecek, her türlü derdin de dermanı olma noktasında olağanüstü gayret sarf edecektir. Köylerimiz, beldelerimiz, belediyelerimiz daha çok hizmet alacak, ilçelerimiz önündeki sıkıntıları daha rahat aşacak. Denizlideki mahallelerimiz o güzelliğin üzerine daha da büyük projelerle güzelleşmeye devam edecek. Artık bundan sonra iş bize düşüyor. Bizim bu karar sonrasında tüm Denizlimizi imar etmekle, güzelleştirmekle, insanlarımızı mutlu etmekle ilgili görevimiz daha da ağırlaşmıştır. İnşallah bu verilen kararın güzelliklerini sunma gayreti içinde olacağız.
     Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ise kent ekonomisinin daha da canlanacağını belirtti.
     Denizlinin gelişen sanayisi ile Türkiyede en çok ihracat yapan 8. il olduğunu dile getiren Özer, Büyükşehir olan kentimize daha çok yatırım gelecek, yeni istihdam alanları açılacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu-Sebahatdin Zeyrek / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER