Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -Gaziantepte herkese iş ve aş var


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepli sanayicilerin devlet imkanı kullanmadan kendi öz kaynakları ve müteşebbis ruhu ile Türkiyenin önemli sanayi merkezi konumuna getirdiğini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ve TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Bozun Haber Türk Televizyonunda yayınlanan Çıkış Yolu programına katıldığı belirtildi.
     Güzelbey, programdaki konuşmasında, Gaziantepin yıllardır hep sanayi yatırımları ile gündeme geldiğini ifade ederek, Ben buradan sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü Gaziantepli sanayiciler devlet imkanı kullanmadan kendi öz kaynakları ve müteşebbis ruhu ile Türkiyenin önemli sanayi merkezi konumuna getirdiler. Gaziantepte herkese iş ve aş var. Bu da sanayicilerimizin sayesinde oldu dedi.
     Gaziantepin Irak pazarını çok iyi değerlendirdiğini aktaran Güzelbey, Biz belediye olarak kentin alt yapısı, sosyal yaşamı, kültürü ve turizmi ile ilgileniyoruz. Buradan kentleri iki ayrı gruba ayırabiliriz. Birincisi; sürekli göç veriyor ve nüfusu azalıyor, ekonomik değerleri az olanlar. Diğeri ise sürekli göç alan, ekonomisi canlı, hızlı bir ticaret hayatı olan, cazibe merkezleri ve üniversitesi çoğalarak gelişen şehirler. İşte Gaziantep bu ikinci gruba giriyor ifadelerini kullandı. Güzelbey, kentte nüfusun 2,5 kat artmasına rağmen iş sorunu olmadığını ifade etti.
    
     -Konukoğlu ve Aslanın değerlendirmeleri-
    
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise Gaziantepin Türkiyenin en yaşanılabilir şehirlerinden biri olduğuna işaret etti.
     Gaziantep, bizim için dünyanın en güzel şehri diyen Konukoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
     Gaziantepi ele aldığımız zaman sanayisini 10-15 yıla bağlamamak gerekir. Gaziantep milattan önce de var olmuş bir şehir. İpekyolu üzerinde olması nedeniyle hem sanayisi hem de ticaretiyle büyüyen bir şehir konumunda. Son dönemde de geldiğimiz nokta ortada. Şu anda 5 tane organize sanayi bölgemiz, havaalanı bölgemiz ile iyi bir ivme yakaladık, yukarıya doğru gidiyoruz. Son açıklanan rakamlara göre de Temmuz ayı ihracatımız 492 milyon dolardır. Toplam ihracatımız 3 milyar 200 milyon dolara ulaştı. Dolayısıyla 12 ay sonunda 6 milyar doların üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz 2023 yılı. Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
     Suriye politikası ile ilgili ülkenin çıkarlarını ekonomi çıkarlarının önünde tuttuklarını kaydeden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da, görüşlerini şöyle dile getirdi:
     Gaziantep, ticaret konusunda yalnızca kendini düşünmez, çevre illeri ve bölgesini de düşünen bir ticari anlayışa sahip. Yani ağabeylik görevi yapmakta. Bu anlayış ile Türkiyede Gaziantep bir model şehir oldu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER