Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -İnsanlar Gaziantepe sadece gezmek için değil, ticaret yapmak için de gelmeli


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepi gezmeye gelen insanların sadece turistik bir gezi niyetinde değil, bunun yanında ticari anlamda da alışveriş yapmak için gelmelerini arzuladıklarını bildirdi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantepte yayın yapan 6 televizyon kanalının ortak yayın platformunun canlı yayın konuğu olan Güzelbey, belediye olarak son dönemlerde yaptıkları hizmetleri anlattı.
     Güzelbey, konuşmasında Biz insanların Gaziantepe ticaret yapmak için gelmelerini de istiyoruz. İnsanların kentimizin tarihini, müzelerini, eğlence merkezlerini ve kültürel dokularını görmek, gezmek, güzel yemeklerimizden yemeleri tabi ki güzel. Ancak esnafımızın da ticari anlamda bir şeyler kazanması gerekiyor. Bu açıdan esnafımızın da sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Hem Gaziantepliler hem de komşu illerden gelen insanlar gezinin yanında ticari alışverişi de yapmalılar dedi.
     Şehir merkezinde yapılan büyük alışveriş merkezlerine sıcak bakmadıklarını dile getiren Güzelbey, bundan sonra şehir merkezinde yapılacak alışveriş merkezlerine izin vermeyeceklerini vurguladı.
     Güzelbey, Gaziler Caddesinden sonra Atatürk ve Gazi Muhtarpaşa Bulvarını yenileyerek buraları adeta açık alışveriş merkezleri yapmayı planladıklarını belirtti.
    
     -Kurduğumuz sistemle borcumuz yarıya indi
    
     Gaziantepte görev süresi içinde önemli projelere imza attıklarını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Yapacağım işleri hep planlayıp yaparım. Gözümü kestirdiğim işi yaparım. Yoksa o işe girmem. 2014 Mart ayına kadar elimde yol haritam var. Ne kadar borcumuz var ne kadar alacağımız var hepsinin hesabı ve listesi var. Ben görev geldiğimde bu belediyenin 1 milyar 326 milyon dolar borcu vardı. Bizim kurduğumuz sistemle bu borcumuz yarıya indi. Eğer bu sistem devam ederse 5 yıl sonra belediyenin borcu kalmaz. Her ay TEDAŞın kasasına 8 trilyon elektrik borcu ödüyoruz. Yeni kaynaklar ve imkanlar buluyoruz. Biz tek bir kuruş kredi almıyoruz. Borcumuzdan dolayı hiçbir bankadan kredi çekemiyoruz.
     Kamil Ocak Stadyumunun yerinin meydan olarak kalmasını istediklerini ifade eden Güzelbey, Alleben Deresi, Alleben Göleti Erikçe ve Dülük Ormanları için yeni bir takım projeleri olduğunu, Gaziantep Üniversitesi, Başpınar, Şehreküstüde köprülü alt geçit projelerinin en kısa zamanda hizmete gireceğini dile getirdi.
     Basketbolda 20 yıl aradan sonra Gaziantep olarak tekrar 1. Ligde mücadele vermenin sevindirici olduğunu hatırlatan Güzelbey, bu çerçevede insanların takıma destek olmalarını istedi.
     Belediyelerin esas görevlerinin salon ve kitle sporlarına destek vermek olduğunu vurgulayan Başkan Güzelbey, Biz salon sporlarından birisi olan basketbola destek verdik ve 3 yıl içinde amatör ligden BEKO Basketbol Birinci Ligine çıktık. Bu bir rekor. Bunu Gaziantepli basketseverler iyi değerlendirmeliler ve takımlarını tribünlerde yalnız bırakmamalılar diye taraftarlardan destek istedi.
     Ramazan şenliklerini gelenekselleştirdiklerini ifade eden Güzelbey, şenliklerle insanların geçmiş ramazanları ve gelenekleri yeniden yaşamasını istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER