Büyükşehirden okul servislerine sıkı denetim

Büyükşehirden okul servislerine sıkı denetim


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından okul servislerine yönelik denetimler arttırıldı.
     Zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde, okul bahçelerindeki minibüsler, servise başlamadan önce genel kurallara uygunluk yönünden kontrol edilirken, bazı araç sahipleri eksiklikleri gidermeleri yönünde uyarıldı. Servis Araçları Yönetmeliğine uymayan ve birçok eksikliği saptanan araçlara ise cezai işlem uygulandı.
     Denetimlerde, pek çok okul aracının eksiklikleri bulunduğu görülürken, özellikle rehber öğretmenlerin olmadığı, fazla sayıda öğrenci taşındığı, okul aracındaki emniyet kemerlerinin bir kısmının bozuk, araç camlarında dıştan koruma sistemlerinin yaptırılmamış olduğu, ilk yardım seti ve yangın söndürme tüplerinin yeterli donanımda bulunmadığı saptandı.
     Okul servis araçlarına yönelik periyodik denetimlerin sürdüğünü ifade eden Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, vatandaşlardan gelen şikayetlerin her zaman değerlendirildiğini bildirdi.
     Öğrenci ve velilere de seslenen Ercan, Öğrenciler emniyet kemerlerini mutlaka takmalı. Ayakta yolculuk edilmemeli. Servislere okul bahçesi içinde inip binilmeli. Servis araçlarının cam ve kapılarından sarkılmamalı. Veliler, servis aracının plakasını, sürücünün adını ve telefonunu mutlaka almalı. Şikayetler Alo 153 Nolu Mavi Masa hat tına bildirilmeli uyarılarında bulundu.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Büyükşehirden okul servislerine sıkı denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER