Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Battalgazi ve Arguvan ilçelerinde törenlerle kutlandı


MALATYA (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Battalgazi ve Arguvan ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Battalgazi ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Üstçavuş Mehmet Tıraş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşşma yaptı.
     Törene Kaymakam Asalet Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Haydar Maden katıldı.
    
     -Arguvandaki kutlamalar-
    
     Arguvanda ise Kaymakamlık önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Ünal Göğüs, 30 Ağustos 1922de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi hakkında bilgi verdi.
     Göğüs, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye Cumhuriyetinin varlığını devam ettirmek adına var gücü ile çalışacağını vurguladı.
     Törene Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç, İlçe Emniyet Amiri Osman Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi de katıldı.
     Törenin ardından Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Kaymakamlık toplantı salonunda tebrikleri kabul etti.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye - Ramazan Taştaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER