Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalovada tören düzenlendi


BURSA (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalovada düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Bursadaki törenlerde, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağın anıta çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra Vali Harput, tarihi valilik binasında tebrikleri kabul etti. Harputun Heykel Meydanında toplanan kalabalığı selamlamasının ardından halk oyunları ve kılıç kalkan ekipleri gösteri yaptı.
     Kutlamalar, törene katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, şehit ve gazi yakınları ile Kore gazilerinin resmi erkanı selamlamasıyla sona erdi.
    
     -Çanakkale-
    
     Çanakkaledeki ilk tören, Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özelin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Törenlere çocuklarıyla birlikte katılan çok sayıda vatandaş da, ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu.
     Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Vali Güngör Azim Tuna, makamında tebrikleri kabul etti.
     İkinci tören, yine Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Deniz Üsteğmen Bekir Şentürk, 30 Ağustos Zafer Bayramının önemine işaret ederek, Kurtuluş Savaşındaki milli mücadele bütün milletin eseridir. Zaferi, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle Türk milleti kazanmıştır. Kurtuluş Savaşında el ele verilerek zafer uğruna ölmeye ant içilmiş, göz kırpmadan gerektiğinde gazi ve şehit olunmuştur. Bizansın yıkılışı nasıl tarihte yeni bir çağ ise 30 Ağustos Zaferi de sömürgecilerin istila emellerine son veren, Türk milletinin hür ve egemen yaşama yollarını aydınlatan bir meşale niteliğindedir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından resmi geçit yapıldı.
     Bu arada, Çanakkale Muharip Gaziler Derneği üyeleri, protokolün bulunduğu alanda kendilerine yer ayrılmadığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi. Dernek Başkanı Necdet Erdinç, duruma üzüldüklerini söyledi.
    
     -Balıkesir-
    
     Balıkesirde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Vali Vekili Nusret Şahinin Hükümet Konağında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Tebriklerin ardından Kuvay-ı Milliye Meydanına hareket edildi. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması, protokol geçişi ve vatandaşların selamlanması ile devam eden tören, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tören geçişiyle son buldu.
     Törene, Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı İsmail Ok, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Yalova-
    
     Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören, Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçalın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Vali Civelek, makamında tebrikleri kabul etti.
     Daha sonra yine Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Törende konuşan Deniz Yüzbaşı Mert Topgaroğlu, Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin sadece Türk tarihinin değil, dünya savaş tarihinin de en net sonuçlu zaferleri olduğunu söyledi.
     Fatih Sultan Mehmet Lisesi öğrencisi Kardelen Yılmazın 30 Ağustos isimli şiiri seslendirmesinin ardından askerler tarafından tören geçişi gerçekleştirildi.
     Törene, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/Seyhan Kırıcı/Burak Akay/Metin Aktaş
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER