Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Düzce Belediye Başkanı Bayram: -30 Ağustos, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı ulusal benliğin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gündür


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 30 Ağustos 1922nin Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı ulusal benliğin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gün olduğunu bildirdi.
     Bayram, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Zafer Bayramının 90. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı ulusal benliğin kurtarıldığı ve Zafer Destanının yazıldığı gündür ifadelerini kullandı.
     Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtulduğunu vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:
     Misak-ı Milli sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşünden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İnönü Savaşlarının ardından 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, Türk milleti 1699 Karlofça Antlaşmasından beri ilk defa toprak kazanmaya başlıyordu. Sakarya Savaşı, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği önemli bir savaş olarak da tarihe geçti.
     Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşından sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı. Gazi Mustafa Kemalin başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922de düşmana saldırdı. Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmire kadar takip edildi. 9 Eylül 1922de İzmirin kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk ordusuna şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuzun Zafer Bayramı kutlu olsun.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER