Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Hatayda tören düzenlendi


HATAY (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Hatayda düzenlenen törenle kutlandı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş Atatürk anıtına çelenk koydu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıt şeref defterini imzalayan Vali Lekesiz, mesajında şunları kaydetti:
     30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığının, şartlar ne kadar güç olursa olsun bu zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. Bu eşsiz zafer ile Türk milleti, yüzyıllardır bağımsız yaşadığı toprakların işgaline boyun eğmeyerek, esaret kabul etmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.
     Buradaki törenin ardından Vali Lekesiz makamında Antakya Belediye Başkanı Savaş ve Garnizon Komutanı Polat ile birlikte tebrikleri kabul etti.
     Atatürk Caddesinde devam eden törende, Vali Lekesiz, Garnizon Komutanı Polat ve Belediye Başkanı Savaş, halkı ve protokolü selamlayarak bayramlarını kutladı.
     Binbaşı Ersin Ersoy, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
     Eşsiz bir zaferle 30 Ağustosta, Türkün gücünün tüm dünyaya gösterildiğini ifade eden Ersoy, 30 Ağustosun Türk ordusunun kahramanlığının yanı sıra birlik ve beraberliğin de göstergesi olduğunu kaydetti.
     Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı.
     Törene, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, kurum müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER