Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Siirt, Batman, Bingöl ve Şırnakta törenlerle kutlandı


DİYARBAKIR (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Siirt, Batman, Bingöl ve Şırnakta törenler yapıldı.
     Siirtteki törende, Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende daha sonra Vali Ahmet Aydın makamında tebrikleri kabul etti.
     Valilik önünde devam edilen törende, Vali Aydın, vatandaşların bayramını kutladı. Tören halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreni ile sona erdi.
     Törene, kamu kurumları müdürleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Batman-
    
     Batmanda 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle düzenlenen ilk tören valilik bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenklerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
     Batman Valisi Yılmaz Arslanın makamında tebrikleri kabulünün ardından valilik önündeki kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Tören, resmi geçitle son buldu.
     Törene Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Belediye Başkan vekili Serhat Temel, vali yardımcıları, kamu kurumlarının müdürleri ile askeri erkan katıldı.
    
     -Bingöl-
    
     30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle yapılan Bingöldeki ilk tören, Hükümet Konağı Meydanında yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer, makamında tebrikleri kabul etti.
     Bingöl Şehir Stadyumunda devam eden törende Vali Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Belediye Başkanı Serdar Atalay vatandaşların bayramını kutladı.
     Törende gününün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Kurmay Yüzbaşı İbrahim Başpınar yaptı.
     Tören askeri bando eşliğinde gerçekleşen geçit merasimiyle sona erdi.
    
     -Şırnak-
    
     Şırnakta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla valilik önünde düzenlenen ilk tören, Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Törende Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş ile kurum temsilcileri hazır bulunurken, BDPli Belediye Başkan Vekili İsmet Kuluman katılmadı.
     Daha sonra Şehir Stadyumunda devam edilen ve Vali Özkan ile Tümgeneral Ali Doğan İncenin de yer aldığı törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından resmi geçit yapıldı.
    
     Muhabir: Ekip/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER