Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Eskişehirde tören düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Eskişehirde tören düzenlendi.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. 1 Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Nihat Kökmen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin de anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Törene, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Turunç da katıldı.
     Vilayet Meydanındaki törenin ardından Vali Koçdemirin makamında tebrikleri kabul etti.
     Kutlamalar, daha sonra Atatürk Bulvarında devam etti.
     Eskişehir Valiliği adına konuşan Ticaret Borsası Ortaokulu Müdürü Yalçın Fazıl Eker, Türk ulusunun tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirterek, 30 Ağustos Zaferinin, Türk yurdunun adının ilelebet Türkiye olarak kalacağını perçinlediğini kaydetti.
     Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Anıl Yurtoğlu da, Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan Büyük Zaferin 90. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından resmi geçit töreni yapıldı.
     Törene, Vali Koçdemir ile Koçdemirin eşi Cennet Koçdemir, 1. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER