Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümü Nevşehirde coşkuyla kutlandı


NEVŞEHİR (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümü Nevşehirde coşkuyla kutlandı.
     30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrulun çelenk koymasının ardından İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı.
     Kutlamalar, daha sonra Türk Telekom binası önünde devam etti. Vali Savaş, Ünver ve Ertuğrul burada vatandaşları selamladı.
     Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Yükhan, 30 Ağustos zaferinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi.
     Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu savaşta Türk ordusunun 5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde düşürdüğünü vurgulayan Yükhan, şunları kaydetti:
     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını tüm dünyaya gösterildiğini yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği 3 yıl 3 ay 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanların tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. Türk Milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. İstila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir. Türk ordusu 5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde çökermiş, Afyon-İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını 10 günde gerçekleştirmiştir.
     Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarının ardından kutlamalar, Jandarma Komutanlığı birliklerinin tören geçişi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER