Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bozkurtta düzenlenen törenle kutlandı


KASTAMONU (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bozkurtta düzenlenen törenle kutlandı.
     Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Bozkurt İlce Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Evecen, törende yaptığı konuşmada, yüzyıllar boyunca dünya tarihinde devirler açan Türk milletinin bugün mutlu bir yıl dönümü daha kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi.
     Türk ordusunun 30 Ağustos 1922de Kurtuluş Savaşının son mücadelesini eşsiz bir zaferle kapattığını anlatan Evecen, şöyle konuştu:
     Tüm imkansızlıklara rağmen bu mücadeleden galip çıkan Türk milleti emperyalist politikaları iflas ettirmiş ve kurtuluş çabasında olan diğer bütün milletlere örnek olmuştur. 30 Ağustos 1922de Dumlupınar zaferi millet olarak gurur duyacağımız büyük bir olaydır. Bu zaferi gerçekleştirenlere ulusça borçluyuz. Bu borcumuzu memleketimizin daha da ileriye gitmesi için karşılıklı sevgi ve iyi niyetle çalışmak suretiyle ödeyebileceğimiz inancındayım.
     Daha sonra Kaymakam Hayrettin Çiçek, tebrikleri kabul etti.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER