Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Şarkışla, Suşehri ve Ulaşta düzenlenen törenlerle anıldı


SİVAS (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Şarkışla, Suşehri ve Ulaş ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.
     Şarkışla Şehir Meydanında yağmur altında gerçekleştirilen törende, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Garnizon Komutanı Üst Teğmen Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından buradaki tören sona erdi.
     Aşık Veysel Kültür Merkezinde devam eden etkinliklerde, öğrenciler 10 Kasım oratoryosunu sundu. Öğrencilerin çeşitli sunumlarıyla etkinlikler tamamlandı.
    
     -Suşehri-
    
     Suşehri Hükümet Konağı önündeki tören, Atatürk Büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saat 09.05te 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
     Suşehri Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden anma etkinliklerinde, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi okulu öğrencileri tarafından Bir On Kasım daha adlı program düzenlendi.
     Şiirlerin okunmasının ardından, Atatürkün hayatının anlatıldığı slayt gösterisiyle program sona erdi.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürkü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 74. yıldönümünde özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Ulaş-
    
     Ulaştaki törenler, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından buradaki program sona erdi.
     Etkinlikler, Cumhuriyet YİBO Toplantı Salonunda Ulaş Lisesi öğrencilerinin düzenlediği programla devam etti. Ulaş Lisesi Tarih Öğretmeni Halit Akbulut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Program, Atatürkün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER