Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Darende ve Battalgazi ilçelerinde Atatürkü anma törenleri düzenlendi


MALATYA (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Darende ve Battalgazi ilçelerinde törenlerle anıldı.
     Darendede Hükümet Konağı önündeki törende Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Bülent Akar ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Askerler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal İstiklal Marşının ardından tören sona erdi. Törene, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.
     Darendedeki anma töreni Cumhuriyet İlkokulunda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mevlüt Berçin, bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserler ve hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürebildiğini söyledi. Berçin, Yaşamını millete adayan, bir imparatorluğun küllerinden yeni ve güçlü bir devlet oluşturan eşsiz lider, mümtaz devlet adamı ve komutan olan Atatürk ender insanlardan en büyüğüdür dedi.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu ve Atatürkün anılarının canlandırıldığı mini tiyatro gösterisinin ardından oratoryo seslendirildi.
    
     -Battalgazideki tören-
    
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılında Battalgazide de tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki anma törenine, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Garnizon Komutanı Mustafa Çakır, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, protokol üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sundu. Daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında anma töreni düzenlendi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER