Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Şanlıurfa ve Artvinde anma töreni düzenlendi


ŞANLIURFA (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Şanlıurfa ve Artvinde tören düzenlendi.
     Şanlıurfa Şehitler Anıtındaki törende Vali Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve protokol üyeleri, Şehitler Anıtına çelenk sundu. Saat 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra Vali Güvenç ve beraberindekiler Güzel Sanatlar ve Spor Lisesindeki anma programına geçti. Buradaki programda Atatürkün kişiliğini ve askeri yönünü anlatan konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.
     Programın çıkışında Vali Güvenç, öğrencilerin yaptığı Atatürk konulu resim ve heykel çalışmalarını bir süre izledi.
    
     -Artvin-
    
     Artvin Valiliği önündeki törene, Vali Necmettin Kalkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç, Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman ve daire amirleri katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı yarıya indirildi.
     Anma törenine daha sonra, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam edildi. Artvin Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Mehmet Emin Altuntaşın Atatürk ve Eğitim konulu konuşmasının ardından Garnizon Komutanlığını temsilen Piyade Binbaşı Hamit Arslanoğlu, sinevizyon gösterisi eşliğinde Atatürkün Devlet Adamlığı konulu konuşma yaptı.
     Tören, Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER