Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -AK Parti Adana Milletvekili Erdinç ve CHP Adana İl Başkanı Sümer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 74. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 74. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Erdinç, mesajında, Türk milletinin, Atatürkün önderliğinde büyük güçlüklerin üstesinden başarıyla geldiğini hatırlatarak, Atatürkü vefatının 74. yıldönümünde şükranla ve rahmetle andıklarını belirtti.
     Tüm 10 Kasımları, büyük Atatürkün vefatı dolayısıyla hüzünle idrak ettiklerini belirten Erdinç, şunları kaydetti:
     Onun da işaret ettiği gibi, naçiz vücudunun değil ilkelerinin esas olduğu, milletimizin kudretli bir millet olarak geleceğe yürümesi açısından yine kendisinin fikirlerine baktığımız ve onlar üzerine bir kez daha hep beraber düşündüğümüz tarihler olarak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vefatının 74. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürkü minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.
     CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ise, ölümünün 74. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürkün ilke ve devrimlerinin çok daha önem kazandığını, büyük önderin kurduğu cumhuriyete sahip çıkmanın her şeyden önemli hale geldiğini dile getirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Büyük önderin cumhuriyeti emanet ettiği halka düşen görev, Atatürkü ve eseri cumhuriyeti anlamak, cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiyeyi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulusumuz, onun açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba gösterecek, demokratik ve laik cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza dek yaşatacaktır. Atatürk ilke ve devrimleri, yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir. Aramızdan ayrılışının 74. yılında,Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Mustafa Kemal Atatürkü bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER