Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Mersin Valisi Güzeloğlu: - Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürkün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan geliştirilmesi için yeni bir dönemi


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Güzeloğlu mesajında, büyük şahsiyetlerin yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anıldığını belirtti.
     Atatürkün, üstün niteliklere sahip bir komutan, lider, dahi bir devlet adamı, eşsiz bir kahraman, büyük bir fikir ve eylem insanı olarak, insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini aldığını ifade eden Güzeloğlu, mesajında şunları kaydetti:
     Ulu Önder, ayrıca ülkemiz ve dünya için yaptıkları, başarıları, reformist ve yenilikçi kişiliği, fikirleri, öngörüleri, barışa ve insanlık değerlerine bağlılığıyla tüm dünyanın saygısını kazanmıştır. İnsanlık bugün de Atatürkün eserine ve mücadelesine hayranlık duymaktadır. Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürkün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan geliştirilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal de, bu şuurla Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır demiştir. Dolayısıyla, Atatürkün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER