Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yılı

Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yılı -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Atatürk, gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılıml


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Atatürk, gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve bunun devamı olarak bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir devlet haline gelmiştir dedi.
     Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, tarih boyunca dünya düzenine şekil veren sayısız devlet adamı çıkaran Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderlerden birinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade ederek, onun, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak amacıyla çaresiz bir millete rehber olduğunu kaydetti.
     Doğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     Türk Milletinin bir daha karanlığa düşmemesi için ulusal egemenliği sınırsız üstün bir kuvvet ve kudret kabul ederek 23 Nisan 1920de Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur. Her zaman halkına güvenen Büyük Önder bu sayede ulusal iradeyi milletin tek temsilcisi konumuna getirmiştir. 29 Ekim 1923de bir fazilet rejimi olan Cumhuriyet yönetimini kurmuştur. Atatürk, gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve bunun devamı olarak bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir devlet haline gelmiştir.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER