Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, görevinden istifa

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, görevinden istifa etti (2) -Sağlam: Maalesef son 2 sezondur arzuladığımız bütünlüğü bir türlü sağlayamadık. Camiada gözle görülür heyecan ve beraberinde maalesef güven kaybı var -Bu heyecan eksi


BURSA (A.A) - Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, görevinden istifa ettiğini açıklarken, Maalesef son 2 sezondur arzuladığımız bütünlüğü bir türlü sağlayamadık. Camiada gözle görülür heyecan ve beraberinde maalesef güven kaybı var dedi.
     Sağlam, Özlüce Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 2 Ocak 2009da başladığı Bursaspor Teknik Direktörlüğü görevi sürecinde bütün bir camia olarak büyük başarılara imza attıklarını söyledi.
     Taraftarlar, kent büyükleri ve yerel medya ile Türk futbol tarihine geçtiklerini ifade eden Sağlam, Sadece elde ettiğimiz şampiyonluk değil daha sonra da sayısız zaferlere, yıllarca unutulmayacak başarılara, kırılması güç rekorlara ulaştık. Beni bu başarılar kadar mutlu eden bir önemli konu daha vardı; Bursa şehriyle, Bursaspor camiasıyla kurduğumuz gönül bağı dedi.
    
     -Güven sorunu yaşamak istemedim-
    
     Koca bir şehir bize kucak açtı, biz de bu güvene layık olmaya çalıştık ifadesini kullanan Sağlam, şöyle devam etti:
     Burada hep birlikte, hiç unutulmayacak güzellikler yaşadık. Şampiyonluk kupası elimizde yükselirken de stadımızda Şampiyonlar Ligi müziği çalınırken de aynı gururu birlikte paylaştık. Yine samimi olarak söylemek istiyorum; ben maç kaybetmekten daha çok Bursanın ve Bursasporlularla kurulan bu gönül bağının kaybolmasından korktum. Bulunduğumuz ortamda güven sorunu yaşamak istemedim.
     Şampiyonlu sonrası her fırsatta, şehrin ileri gelenlerinin şampiyonluk sürecinde desteği vermeleri gerektiğini ifade etmeye çalıştıklarını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:
     Eğer Şehrin ileri gelenleri, taraftarlarımız, medyamız, kısacası camiamız bizim yanımızda olursa bu başarıları devam ettirebiliriz demek istedik. Bu kadar basitti aslında söylediğimiz. Maalesef son 2 sezondur arzuladığımız bütünlüğü bir türlü sağlayamadık. Camiada gözle görülür heyecan ve beraberinde maalesef güven kaybı var. Bu heyecan eksikliği ve güven kaybına dur diyemediğimiz ve birbirimizden her geçen gün uzaklaştığımız, bu şehir ve camiayla gönül bağının kaybolmaması için böyle bir karar verme zorunda kaldım.
    
     -Geriye iyi bir takım bıraktık-
    
     Bundan sonrası için de çok iyi bir takım bıraktıklarını vurgulayan genç teknik adam, İnşallah Bursasporun son 3 sezondur gelenek haline getirdiği Avrupa kupalarına katılma hedefinin gerçekleşebileceğini söyleyebilirim. Bugün itibarıyla Türkiye Kupasında az da olsa iddiası devam eden, ligin 6. sırasında, lig ikincisiyle 4 puan gibi az bir fark olan bir takım bırakıyoruz.
     Sağlam, Bursaspor ile Ertuğrul Sağlam arasındaki ilişkin sıradan bir teknik direktör kulüp ilişkisi olmadığını kaydederek, şöyle konuştu:
     2 Ocak 2009 gününden açıklamaya çalıştığım istifa kararına kadar hep Bursasporun menfaatlerini gözetmeye çalıştım. Bu bu süre zarfında farkında olmadan, istemeden kardığımız, üzdüğümüz kim varsa hepsinden özür diliyorum. Şunu belirtmemde fayda var; bu bir veda değil, ilerleyen dönemlerde hayatımızın en güzel günlerinin geçtiği bir camiaya yeniden gelebilmek adına bir ara vermektir. Evet ileride yeniden gelebilmek için şimdi gidiyoruz, hepiniz hakkınızı helal edin.
    
     -Yazıcı ile takım menfaatleri adına fikir ayrılığına düştüğümüz oldu-
    
     Sağlam, toplantıyı izleyen bir taraftarın, Hocam çocuklarına sizin ismini veren insanlara ne olacak- sorusu üzerine, Biz de çok üzüldük dedi.
     Bir gazetecinin, Başkan İbrahim Yazıcı ile problem yaşadınız mı- İstifanızda Yazıcının payı var mı- sorusunu ise Sağlam, şöyle cevapladı:
     İbrahim Yazıcı ve yönetimi ile bugüne kadar çok uyumlu bir şekilde çalıştık. Zaten bu başarıların ortaya çıkmasında da bu oluşturduğumuz bütünlüğün ve uyumun da etkisi çok büyüktür. Zaman zaman tartışmalar, oldu. Bursasporun menfaatleri doğrultusunda zaman zaman fikir ayrılığına düştük ama sonrasında birbirimizi incitmeden Bursaspor menfaatleri doğrultusunda karar aldık.
    
     -Kolay alınmış bir karar değil-
    
     Ertuğrul Sağlam, Şehrin, geri dönmeniz anlamında büyü bir desteği var. Geri dönmeyi yeniden değerlendirmeniz söz konusu mu- sorusuna ise şu karşılığı verdi:
     Bizim bu takımı nerelerden aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Büyüttük bir yerlere kadar getirdik. Futbolcu arkadaşlarımız da kararı değiştirmemi istediler. Ama şunu açıkça söylemek isterim bu karar çok kolay alınmış bir arar değil. İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisi sonrası ertesi gün almadık bu kararı. Belli bir sürecin bize yaşattığı sıkıntıların ve yaşanan sorunların yansımasıdır.
     Bu arada basın toplantısını bir gurup taraftar ile yeşil-beyazlı futbolcular da takip etti.
    
     -Duygusal veda-
    
     Sağlamın özellikle konuşmasının son bölümünde duygulandığı dikkatlerden kaçmadı.
     Öte yandan, basın toplantısının ardından kulüp personeliyle vedalaşan Sağlam, daha sonra kendisini dışarıda bekleyen taraftarların yanına gitti. Yeşil-beyazlı taraftarların büyük desteğiyle karşılaşan Sağlam, duygusal anlar yaşadı. Taraftarlara, Hakkınızı helal edin diyen genç teknik direktör, ardından tesislere girdi.
    
     (Bitti)
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, görevinden istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER