Bursaspor Olağan Divan Kurulu Toplantısı

Bursaspor Olağan Divan Kurulu Toplantısı -Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Şankaya: -"Bursasporun kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Tüm belediyelerimiz, sanayi odalarımız ve diğer kuruluşlar bu gelirler için elini taşın altına k


BURSA (A.A) - Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Bursasporun kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tüm belediyelerimiz, sanayi odalarımız ve diğer kuruluşlar bu gelirler için elini taşın altına koymalı" dedi.
     Sheraton Otelde yapılan Bursasporun Olağan Divan Kurulu Toplantısında, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye vekaleten Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker ile divan kurulu üyeleri yer aldı.
     Kadir Şankaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hafta içinde düzenlediği basın toplantısında Bursasporun sıkıntıları olduğunu, Başkan İbrahim Yazıcının ise bu sıkıntıları dile getiremediğini söylediğini anımsatarak, yeşil-beyazlı kulübün yükünün sadece yönetime bırakılamayacağını belirtti.
     Bursasporun katlı otopark ve Minareli Çavuş köyündeki dükkanlar dışında dişe dokunur bir gelirinin bulunmadığını savunan Şankaya, "Bursasporun kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Tüm belediyelerimiz, sanayi odalarımız ve diğer kuruluşlar bu gelirler için elini taşın altına koymalı. Kulübe kalıcı gelir getirilmesi için herkesin fikrini buraya gelerek söylemeli" diye konuştu.
     Özlüce Tesislerinde yeni sahalar ve spor okulu yapılması için ilçe belediyelerinin desteğinin şart olduğunu vurgulayan Şankaya, şöyle devam etti:
     "BTSO ve diğer odalar da Bursaspor Lisesi kurulması için katkıda bulunsun. Ayrıca tesislerinin İzmir yoluna cephesi olan ve alt kısımda bulunan kamuya ait alanların kulübe kazandırılması için Bursa milletvekilleri devreye girsin. Yeni yapılan statta 60 bin metrekare kapalı alan var. Stadın devriyle, bu alanların kiraya verilmesiyle büyük kalıcı devir sağlanmış olur."
    
     -"Stadı bitireceğiz"-
    
     Yeni statla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepenin büyük bir siyasi risk alarak, stat çalışmalarına başladığını anlatarak, çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.
     Stadın hem ülke hem de Bursa için yapıldığını dile getiren Pala, şöyle konuştu:
     "Bu stadın maliyeti tüm çevre düzenlemesiyle 250 trilyonu bulacak. Başkan Recep Altepe 50 trilyon katkı yaptı. Diğer giderler Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Herkesin bir isteği var. Kimse bu paraların nereden geldiğini sormuyor. İnşaatın bitmesi için 120 trilyona ihtiyaç var. Hep birlikte harekete geçmeliyiz. Bu stadı bitireceğiz."
     Pala, belediyenin birçok konuda Bursaspora destek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
     "Özlüce Tesisleri 20 trilyonluk bir tesis. Bunu Büyükşehir Belediyesi yaptı ve Bursaspora verdi. Bursaspor şampiyonluğu ile şampiyon şehir olduk. Öyle bir bürokrasi var ki şimdi 10 trilyon ceza kesiyor. Tesislerin elektrik parasını belediye ödedi diye memurlara 500 milyon liralık zimmet çıkarılıyor. Bu sorunlar bir an önce çözülmeli."
     BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Bursasporun kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu bildirerek, "Birliktelik sağlanırsa Bursasporun kalıcı gelirleri artacaktır. Sanayimizde 600 bin çalışan var. Her işveren çalışanına bir forma hediye etse kulüp ciddi gelir kazanır. Otobüs katkımız ve diğer katkılarımız var. Desteğimiz devam edecek" ifadesini kullandı.
    
     -"Ben ondan daha doluyum"-
    
     Kulüp başkanı İbrahim Yazıcı, divan kurulunun tüm üyelere tek tek davet gönderdiğini ancak katılımın istenilen düzeyde olmadığını bildirdi.
     Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankayanın, hafta içinde düzenlediği basın toplantısında "Çok doluyum" dediğini anımsatan Yazıcı, şunları söyledi:
     "Ben ondan daha fazla doluyum. Yapamadıklarımız için haykıracağız ama haykıramıyoruz. Şeffaflık dediler, ben Bursaspor kadar şeffaf olan bir kulüp bilmiyorum. Devamlı denetim, her şeyi denetliyorlar. Mali Genel Kurul Toplantımızı da yaptık. Kim neyi merak ediyorsa kulübe gelsin öğrensin dedik. Esas konu şu: Şampiyon olduk doğru, bunlar geride kaldı. Biz şampiyon olduk diye ne zaman böbürlendik. Benim kadar vitrine çıkmayan bir başkan var mıdır bilmiyorum. Ben bunları hazmeden bir adamım."
     Bursasporun şampiyonluğuna en çok sevinen kişinin kendisi olduğunu dile getiren Yazıcı, "Keşke şampiyonluk bir kez daha bize nasip olsa ama başka bir yönetimin döneminde olursa da onları alkışlarız" değerlendirmesinde bulundu.
    
     -"Sanica Boru Elazığsporun gelirleri bizden fazla"-
    
     Yazıcı, Bursasporun şampiyonluktan sonra şaşılacak bir seviyeye geldiğini, bununla kulübün giderlerinin de arttığını anlatarak, şunları kaydetti:
     "Bir adam alıyorsun trilyonlar... Hata yapma lüksü yok. Öyle takımlar da var, bir adam alıyor fiyatı bizim takıma bedel ama oynamıyor. Öyle gelirleri var, bizim hiçbir gelirimiz yok. Sanica Boru Elazığsporun gelirleri bizden fazladır. Biz çalmadık kapı bırakmadık. Bunu ben tek başıma yapamam. Bugün başkan çağırmadık kimse bırakmadı. Niye gelmediler. Gelselerdi Bursaspor nereye gidiyor, görürlerdi ama görüyorum ki kimse yok."
    
     -"Bursaspor zor durumda"-
    
     Stat konusuna da değinen Yazıcı, kimseyle kavgasının bulunmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Bursaspor hakikaten zor durumda. Böyle götürülemez, mümkün değil. Yani çok sevdiğimiz Bursaspor farklı bir yerlere gelebilir. Transfer sezonu geliyor. Bir oyuncu alsanız milyon avrodan bahsediliyor. Bursasporun tenkit edilecek birçok şeyi olabilir ama ben tenkit etmiyorum. Şimdi Bursaspora bir stat yapılıyor. Seçim öncesi yerinde yapılacak dendi. O stat bizim çocukluğumuzun stadı. Herkes dedi ki, evet burada yapılacak. Sonra değişti. Kötü oldu demiyorum, kesinlikle, biz zaten evet dedik ama yeni yapılan stat, hakikaten muhteşem stat.
     Bu stat Bursaspor varsa var. Bursaspor yukarılarda oynamazsa bu stat dolar mı- Bursasporun mutlaka bu konumunu koruması lazım. Orada ince bir nüans var. Sayın belediye başkanının bir şeyi açıklamasını istiyorum, Arena diye bir stat yapıldı Galatasaraya. Bunu Galatasaray yapmadı. Devlet her şeyi ile beraber verdi. Bu stadın çok ticari alanları var, çok güzel bir proje. Bu ticari alanları 10 yıllığına, buraya finans bulabilmek için, haklı da olabilir, 10 yıl sonra tekrar Bursaspora dönsün. Bursasporun yegane kurtuluşu, bu stadın her şeyi ile Bursasporun olmasıdır. Sayın Başbakan mı, ona da gider söyleriz. 50 milyon koydu, 100 milyon lira daha koysun."
    
     -Toplantıda gerginlik-
    
     Yazıcının ardından bir kez daha söz alan Semih Pala, Büyükşehir Belediyesinin suçlu gibi gösterilmesinin doğru olmadığını bildirdi.
     Palanın sözlerine İbrahim Yazcı tepki gösterdi. Bunun üzerine Divan Başkanlık Kurulu Üyesi Burhan Vatan gerginlik yaşanmaması için araya girmek istedi. Yazıcı, devreye giren Burhan Vatana da tepki göstererek, Başkan Kadir Şankayaya "Sayın Başkan sen konuş, o konuşmasın, benim olduğum yerde sen konuşma" diyerek tepkisini ifade etti.
     Sözlerine devam eden Semih Pala, İbrahim Yazıcıdan sinirlenmemesini isteyerek, "Daha bir şey demedim ki. Dünyaya örnek bir stat yapılıyor, bunu Büyükşehir Belediyesi yapıyor, Bursaspor için yapılıyor. Siz diyorsunuz ki, hepsi benim olsun. Bak yapılıyor, camları takılıyor. 120 trilyon para lazım. Her şeyi istemek kolay, Havuzlu Parkı al, Özlüceyi al, otoparkı al, her şeyi Bursa versin, yöneticilik yap. Belediye çok müthiş bir yatırım yapıyor. Önce şu stadı bitirelim. Buna el birliğiyle çözüm bulmamız lazım. Eğer bu çözüm bulunmazsa belediye olarak bitirilecek. Burada Bursaspor daha çok şampiyonluklar görecek" diye konuştu.
     Palaya cevap vermek için tekrar kürsüye çıkan Yazıcı, "Fevri olmamı lütfen yanlış anlamayın. Ben Bursasporun Başkanıyım, menfaatlerini de konuşmak zorundayım" dedi.
     Yeni stadın Bursasporun kurtuluşu olacağı görüşünü yeniden ifade eden Yazıcı, "Bununla ilgili bu yapılan statla ilgili yanlış bir şey mi söyledim- Bu stadın Bursasporun olması lazım. Galatasaray isim hakkını dahi büyük paralara sattı. Localarını büyük paralara sattı. Bütün ticari şeylerini kendisi organize etti. Bunu istemeyi yanlış algılamanın anlamını anlayamıyorum. Şu kadar para lazım, doğru, ben bu işleri bilmeyen adam mıyım- Ama geç olsun gerekirse. Stat bir bitsin ile bu olmaz. Stat bitmeden bu olur, onu da pazarlarsın."
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Vedat Yücebaş / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Bursaspor Olağan Divan Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER