Bursasporun Tahkim Kuruluna başvurması

Bursasporun Tahkim Kuruluna başvurması -Kulübün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Yazıcı: -Futbol Disiplin Talimatında yapılan değişiklik ve düzenlemelerin, TFF yasa ve mevzuatına aykırı olduğu iddiasıyla yok hükmünde sayıl


BURSA (A.A) - Bursasporun hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, Futbol Disiplin Talimatında yapılan değişiklik ve düzenlemelerin, TFF yasa ve mevzuatına aykırı olduğu iddiasıyla yok hükmünde sayılması ve iptali için Tahkim Kuruluna dava açtıklarını bildirdi.
     Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF Yönetim Kurulunca Futbol Disiplin Talimatında değişiklik ve düzenlemeler yapıldığını anımsattı.
     Bu konunun bir süredir kamuoyunda değerlendirildiğini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:
     Biz de Bursaspor Yönetim Kurulu ve kulüp hukukçuları olarak hukuki değerlendirmeler yaptık. Futbol Disiplin Talimatında yapılan talimat değişiklik ve düzenlemelerin, TFF yasa ve mevzuatına aykırı olduğu iddiasıyla, yok hükmünde sayılması ve iptali için Tahkim Kurulunda dava açtık. Tahkim Kurulu, en kısa sürede toplanarak başvurumuzu görüşecek. İptal gerekçelerimizin arasında, TFF Genel Kurulunca kısa süre önce Profesyonel Disiplin Talimatı 58. maddede yapılması öngörülen değişikliklerin reddedilmesi kararı var. Dolayısıyla yönetimin değişiklik tasarrufunu mevzuata aykırı buluyoruz.
     Yazıcı, bu konuya ilişkin, UEFA düzenlemeleri ve kararları, yerleşik evrensel kurallar, hakkaniyet ve diğer kurallar ışığında da iptal başvurusunu gerekçelendirdiklerini belirterek, Oldukça gerekçeli bir başvuru yaptığımıza ve başvurumuzun iyi hukuksal değerlendirmeye tabi olduğu takdirde kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz dedi.
     (ZAK-DOĞ)
<< Önceki Haber Bursasporun Tahkim Kuruluna başvurması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER