Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Ay:

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Ay: -Son yıllarda aile hayatında yaşanan olumsuz gelişmeler, kaygı verici boyutlara ulaşmıştır -Aile içi şiddet, parçalanan aileler, dağılan yuvalar, terk edilen çocuklar ve evden kaçan gençler, toplu


BURSA (A.A) - Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, son yıllarda aile hayatında yaşanan olumsuz gelişmelerin kaygı verici boyutlara ulaştığını, aile içi şiddet, parçalanan aileler, dağılan yuvalar, terk edilen çocuklar ve evden kaçan gençlerden müftülük olarak sorumlu olduklarını belirtti.
     Ay, ikinci kez Bursa İl Müftülüğü görevine başlaması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde, Bursanın manevi yönden imarı için çalışarak İslamın güzelliklerini anlatacaklarını söyledi.
     Birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ay, şunları kaydetti:
     Son yıllarda aile hayatında yaşanan olumsuz gelişmeler, kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Aile içi şiddet, parçalanan aileler, dağılan yuvalar, terk edilen çocuklar ve evden kaçan gençler, toplumun manevi hayatını ve refahını önemseyen bizleri de üzüyor ve ilgilendiriyor. Müftülük olarak biz, aile içi şiddete maruz kalan kadınlardan, cami avlusuna terk edilen çocuklardan ve evsiz barksız gençlerden de sorumlu olduğumuzu düşünüyoruz. İşte bunun için, Bursa Müftülüğü olarak, Ailemiz Her Şeyimiz projesi kapsamında konuyla ilgili müftü yardımcımızın koordinatörlüğünde, en kısa zamanda aile içi eğitim, aile içi iletişim ve sağlık konularında eğitici seminer çalışmalarına başlayacağız.
     Ay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sevgi Evlerindeki bakıma ve ilgiye muhtaç çocuklarla ilgilenerek, onların topluma kazandırılması yönünde de önemli görevler üstleneceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Gerekli altyapısı müsait cami derneklerinde hem gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak hem de onları sportif faaliyetlere yöneltmek amacıyla gençlik kulüpleri kuracağız. Her geçen gün su kaynakları azalan ve kirletilen dünyamızı bir emanet olarak kabul edip çevremizi koruma ve her türlü israf ve savurganlığı önleme konusunda bilinç oluşturmak amacıyla toplumu bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacağız. Çeşitli yönden engelli durumunda bulunan vatandaşlarımıza olan ilgimiz devam edecektir.
     Eli Öpülesi Hocalarımız projesiyle emekli din görevlilerine ulaşarak, onlara unutulmadıklarını ve değerli olduklarını hatırlatacaklarını ifade eden Ay, Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasını da büyük bir coşkuyla kutlamayı planlıyoruz. İlçe müftülüklerinin müstakil olarak düzenledikleri farklı programları yanında 20 Nisan akşamı geniş katılımlı bir program düzenlemeyi ve Peygamberimiz ve İnsan Onuru konusunu ele almayı düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Ay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER