Bursa Barosu Başkanı Birkan:

Bursa Barosu Başkanı Birkan: -Sabrı ve kararı büyük olan milletimiz teröre karşı gereken cevabı verecektir


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Sabrı ve kararı büyük olan milletimiz teröre karşı gereken cevabı verecektir dedi.
     Birkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiyenin bölünmesine yönelik eylemlerin uluslararası şer odaklarının himayelerinde yapıldığını söyledi.
     Ülkenin refah ve huzur ortamının iyiye doğru gittiği zamanlarda terör saldırılarının arttığına dikkati çeken Birkan, terör odaklarının, ülkeyi bölmeyi ve kardeşleri birbirinden ayırmayı amaçladıklarını belirterek, Şunu kimse unutmasın sabrı ve kararı büyük olan milletimiz teröre karşı gereken cevabı verecektir. Güvenlik güçlerimiz ve adli makamlarımız yapılanların hesabını yasalar çerçevesinde sonuna kadar soracaktır. Terör hiç bir zaman amacına ulaşamayacaktır diye konuştu.
     Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde 13 mahkumun hayatını kaybettiği yangının ardından yapılan incelemelerde cezaevinde fiziki koşullarının yetersiz olduğunun ortaya çıktığını da ifade eden Birkan, şunları kaydetti:
     Bize göre bu bir insanlık trajedisidir. Ve ne yazık ki devletin bu konudaki görevini layıkıyla yerine getiremediğinin de kanıtıdır. Ulusal ve Türkiyenin taraf olduğu uluslararası sözleşme hükümlerine göre her tutuklu ve hükümlünün yaşam hakkı başta olmak üzere can güvenliği ve insan olmaktan kaynaklanan temel hakları vardır. Bu hakları korumak tutuklu ve hükümlülerin ruh ve beden sağlığını esas alacak fiziki ve sağlık koşullarını sağlamak devletin asli görevidir. Olayda ağır hizmet kusuru olduğu ortadadır. 13 kişinin ölümünden sorumlu olanlar bunun hesabını mutlaka vermelidir. Bu tür elim hadiselerin yaşanmaması için yetkililere sesleniyor, bu olayın bir milat olarak kabul edilmesini, fiziki ve diğer şartların düzeltilmesi için gereken insani adımların bir an önce atılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Barosu Başkanı Birkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER